0012 345 6789
office@insightfx.com
64184 Graham Place

Ik ben Chris Ooms één van nieuwe marshals die dit jaar begonnen zijn.
Samen met mijn vrouw zijn we pas 4 jaar lid en dus voor vele een onbekend gezicht in de marshal-buggy.
In het half jaar dat ik mijn marshal-diensten draai, heb ik al veel leuke ontmoetingen gehad en ervaren dat het werk erg afwisselend kan zijn.

Dienstbaar en waakzaam zijn is mijn motto als marshal.
Een marshal is er voor de spelers maar ook nevenzaken spelen vaak een belangrijke rol in een marshaldienst.
In dit opzicht zijn er een paar leuke momenten die ik wil delen.

Site 10b Marshal Chris Ooms 02aVreemdelingen op de baan
Op een dinsdag in april sta ik te controleren op de afslag van hole 2 van de Sprookjesbaan toen er twee mannen met rugzakken naar boven kwamen gewandeld.
Het bleken oudere mannen die de vliegende ballen op hole 2 en 3 getrotseerd hadden om naar boven te komen.
Nadat ik ze "welkom" had geheten zeiden ze dat de golfende dames, (het was dinsdag dus ladies day ), hier wel erg chagrijnig zijn.
Toen ik de heren vertelde dat ze wel erg veel risico namen en dat vliegende golfballen schade aan lijf en leden kunnen aanrichten was hun reactie voor mij verrassend en aandoenlijk. “Mijnheer”, zeiden ze, “we hebben samen gevochten in Nederlands-Indie en daar vlogen pas echt harde dingen langs onze hoofden.
We zijn dus wel wat gewend........”

Tijdens onze tocht naar de uitgang heb ik van de heren een verkorte cursus krijgstechniek in de tropen gekregen zodat ik bij ons afscheid precies wist hoe de vijand in korte tijd uit te schakelen was. Voor de volledigheid; beide heren waren 86 jaar.

Trouwfoto reportage begeleiden
Op 2e pinksterdag jl. vroeg de caddymaster mij of ik als marshal een bruidspaar wil begeleiden tijdens het maken van een bruidsreportage op de Sprookjesbaan. Dat leek me een leuke uitdaging.

Op het afgesproken moment stond de bruidegom, strak in het pak met bloemen, te wachten op zijn toekomstige bruid en drie fotografen.
Nadat de bruid, in vol ornaat, met de fotografen waren gearriveerd werd mijn verbazing snel groter toen ze vertelden dat ze nog nooit op een golfbaan waren geweest en dat we daarom maar snel te voet de berg op moesten gaan, want tenslotte moest er ook nog getrouwd en gefeest worden.
Uiteindelijk had de caddymaster de grote buggy klaar staan en zijn we, na een korte briefing mijnerzijds, de berg op gereden. In 1,5 uur tijd werden er, tussen de flights door en tot verrassing van de spelers, in allerlei verliefde poses vele foto's genomen.
Bij het afscheid nemen was het bruidspaar zichtbaar geroerd door de medewerking en gastvrijheid van onze club. 

De professionele fotografen waren erg onder de indruk van fotogenieke omstandigheden, en de marshal was blij dat alles zonder boze spelers is afgewerkt.

Door deze twee voorbeelden, zal het duidelijk zijn dat een marshal niet alleen de minder leuke zaken moet oplossen, maar dat ook juist verrassende zaken een marshaldienst leuk kunnen maken.

Is getekend,
Chris Ooms