Golf De Gulbergen | Heiderschoor 26 | 5731 RG Mierlo
Gebruik voor navigatie: Baroniehei Nuenen | 0492-592455 > keuze 2 | Mail ons

Steeds vaker krijgen wij meldingen van de buggy-commissie over buggy’s die beschadigd worden teruggebracht. Veelal veroorzaakt door botsingen met bomen of andere obstakels op de baan.

Site 01a Beschadigignen buggysOok de muren in de stallingen worden regelmatig geraakt.
Dat kan gebeuren, maar het gebeurt wel steeds vaker.

De oorzaak daarvan kennen we niet. Het is moeilijk om dat te onderzoeken, want de bestuurders van de betreffende buggy’s melden zich zelden of nooit en er is geen doorlopend toezicht op het halen en terugzetten van buggy’s.

Tarief aanpassing?
Indien de schades blijven toenemen moeten wij een verhoging van het tarief overwegen voor het gebruik van de buggy’s. De buggy-commissie kan de reparaties anders niet meer opbrengen.
Daarom onze oproep: gebruik de buggy’s zorgvuldig! Het is ons gezamenlijk belang dat de buggy’s beschikbaar blijven en voor een redelijke prijs.

Verzekering
Mocht u per ongeluk een schade veroorzaken, meldt het dan even bij de caddymaster. We kunnen dan samen nagaan of een combinatie van uw aansprakelijkheidsverzekering en de collectieve NGF-ledenverzekering een mogelijkheid bieden op een schade-uitkering.

 

Je wordt daarom niet geacht om elke ronde je handicap te spelen.

Betekent een score van 30 of minder stablefordpunten bij 18 holes dat je slecht gespeeld hebt? Nee, zo eenvoudig is het niet.

In de tabel hieronder is te zien hoe bepaalde handicapgroepen gemiddeld scoren. Met andere woorden: deze scores kun je verwachten als je geregeld speelt. Maar als je in een periode zit waarin je snel beter wordt (of snel slechter), dan is het natuurlijk anders.
De cijfers bewijzen dat zelfs de beste golfers in de meeste gevallen een score onder de buffer inleveren. Maar de betere golfers zijn gemiddeld 'vaster' en spelen vaker in de buffer dan de andere handicapgroepen.

Buffer
De ‘buffer’ is de term die gebruikt wordt voor de zone waarin je handicap niet omlaag gaat, maar ook niet omhoog. De buffer verschilt per handicapcategorie. Bij spelers met een handicap van 26,5 tot 36,0 is de buffer 31 tot 36 stablefordpunten. Dus als deze groep een qualifying kaart inlevert met 31, 32, 33, 34, 35 of 36 stablefordpunten in een 18-holes ronde, dan heeft men in de buffer gespeeld en verandert de handicap niet.
Voor betere spelers is de buffer echter kleiner. De buffer in een 18-holes ronde voor een speler met een handicap onder de 4,5 is 35 tot 36 punten. Als een speler in deze groep op 18 holes 34 stablefordpunten scoort, dan gaat zijn handicap omhoog.

Wel of niet in de ‘buffer’

Site 06a Buffer tabel 01

Hoe kan het dat we zo vaak niet in de buffer spelen? Dat komt omdat de handicap in ons EGA Handicapsysteem een afspiegeling is van ons potentieel, van wat we kunnen als we een goede ronde spelen. Elke keer als we 'minder goed' spelen, gaat onze handicap een heel klein beetje omhoog, maar bij een goede ronde daalt een handicap in grotere fracties. Het handicapcijfer dat daar elke keer uit volgt, geeft weer wat je potentiële speelsterkte is.
Maar daar moet wel bij gezegd worden dat een handicap alleen betrouwbaar is als je elk jaar scores inlevert. Hoe meer qualifying scores je inlevert, hoe beter de handicap klopt. En hoe beter je wordt, hoe vaker je in de buffer speelt of nog beter.

Ga dus weer snel de baan in en speel een qualifying ronde of wedstrijd, de banen zijn tegenwoordig bijna elke maand van het jaar qualifying. En wees niet teleurgesteld als je, na 18 holes gespeeld te hebben, een kaart met minder dan 30 punten inlevert.
Het is normaal om geregeld weinig punten te scoren, zo werkt het handicapsysteem nou eenmaal.

Er staat ons iets moois te wachten op onze golfclub. We genieten iedere keer van de mooie holes, volledig groen en in de natuur. Een groene omgeving willen we natuurlijk graag behouden in de toekomst. Dit zal betekenen dat we allemaal ons steentje bij moeten dragen.

Er zijn weinig golfbanen in Nederland die verduurzamen. Golfbaan De Gulbergen is één van de eerste in Nederland die met dit project van start gaat en hiermee ruim 25.000 KWh aan stroom opwekt voor eigen gebruik.

Site 14a Zonnepanelen 01aWe zijn dan ook verheugd om te mogen vermelden dat we op korte termijn het dak van onze driving-range geheel vol gaan leggen met zonnepanelen. Na bestudering en vergelijking van diverse leveranciers op prijs en kwaliteit is de keuze gevallen op één van onze leden van de business club. Deze installatie is in samenwerking met Energie-Pakket tot stand gekomen.

Francois van Liempt, de eigenaar en tevens ook lid van onze golfclub zal daarnaast een leuke promotieactie op touw zetten om de zonnepanelen extra onder de aandacht te gaan brengen bij onze bezoekers van de golfbaan.

Zodra de data bekend zijn zullen wij u hierover informeren, de overlast zal minimaal zijn en de driving-range zal gewoon open blijven tijdens de installatie.

Marcel Voskens
De Gulbergen B.V.

In het weekend van 15 en 16 juni 2019 heeft het clubkampioenschap Strokeplay plaatsgevonden.
De uitslag: 

CLUBKAMPIOENEN STROKEPLAY 2019

Dames

1e   Emmy van Erp       255 slagen
2e   Suzette van Dam    256 slagen
3e   Petra Wittenberg     266 slagen 

Heren

1e   Mark Bergmans     230 slagen
2e   Joep Linders           251 slagen
3e   Frank van Erp         255 slagen

 

Dames kampioenen Heren kampioenen
Vlnr: Petra Wittenberg - Emmy van Erp - Suzette van Dam Vlnr: Frank van Erp  -  Mark Bergmans  -  Joep Linders

DE kampioenen
 
Vlnr: Frank van Erp  -  Petra Wittenberg  -  Mark Bergmans  - Emmy van Erp  -  Joep Linders  -  Suzette van Dam  
Speech dame Speech heer
Speech door Emmy van Erp Speech door Mark Bergmans