Golf De Gulbergen | Heiderschoor 26 | 5731 RG Mierlo
Gebruik voor navigatie: Baroniehei Nuenen | 0492-592455 > keuze 2 | Mail ons

Afgelopen week hebben wij na lange onderhandelingen overeenstemming bereikt met Gulbergen B.V. over een nieuwe Gebruiksovereenkomst en de onderliggende nadere afspraken (Addenda) ingaande op 1 januari 2020 met een looptijd van 10 jaar. De overeenstemming is uiteraard onder voorbehoud van de goedkeuring van de Algemene Leden Vergadering (ALV). Hieronder schetsen wij het tijdspad naar de ledenvergadering, die gepland is op 3 december a.s.

Aanleiding
De nieuwe overeenkomst was nodig vanwege het aflopen van de huidige overeenkomst die een looptijd van 25 jaar had. We hadden er nog een jaar mee kunnen doorgaan, maar zagen zodanige risico’s dat we in overleg met Gulbergen B.V. hebben besloten de nieuwe overeenkomst te laten ingaan op 1 januari a.s.. In het hierna te schetsen vervolgtraject zullen wij dit uitgebreid toelichten. Dat geldt ook voor een aantal andere elementen uit de overeenkomst en de nadere afspraken, zoals speelrechttarieven, afslagtijden, lidmaatschapsvormen en nog veel meer. Omdat het complex en veelomvattend is willen wij onze leden goed informeren, zodat zij weloverwogen hun stem kunnen uitbrengen op de ledenvergadering.

Vervolgtraject
Het vervolgtraject is daarom als volgt:

  1. 20 oktober a.s. plaatsen wij de overeenkomst met de bijbehorende Addenda op de besloten ledenpagina van de website. Tegelijk sturen wij u een bulletin waarin we de belangrijkste elementen van de overeenkomst op een rijtje zetten. Voor degenen die het liever horen dan lezen zal, ook op 20 oktober, de voorzitter een video op de website plaatsen waarin hij uitleg geeft over de nieuwe overeenkomst.
  2. Ongetwijfeld heeft een aantal van u daarna nog vragen of is geïnteresseerd in de achtergronden. Voor de leden, die dat willen, zullen wij op 5 november a.s. een informatieavond houden. Wij vragen hen om zich uiterlijk op 29 oktober a.s. per mail aan te melden voor de bijeenkomst bij This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Het is belangrijk dat wij weten hoeveel leden aanwezig zullen zijn omdat wij bij voorkeur de bijeenkomst in het clubhuis houden, maar bij een grote opkomst moeten uitwijken naar een andere locatie.
  3. Op 3 december a.s. is de reguliere ledenvergadering gepland, u ontvangt daarvoor nog een uitnodiging. In ieder geval staat op de agenda de stemming over de nieuwe overeenkomst. Ook daarvoor zullen wij een aanmeldingsprocedure volgen. We informeren u daarover bij de uitnodiging.

Opzegtermijn lidmaatschap wordt verlengd
Zoals u weet hanteren wij als uiterste opzegdatum voor uw lidmaatschap voor 2020 de datum van 1 november 2019. Wij begrijpen het als u in deze fase eerst wilt weten wat de nieuwe voorwaarden zijn voordat u een beslissing neemt over de verlenging van uw lidmaatschap. Daarom verlengen wij eenmalig de opzegperiode en hanteren we 15 december 2019 als uiterste datum voor een opzegging voor 2020.

Vragen over dit bericht
Hebt u vragen over dit bericht die niet kunnen wachten tot de toelichting op 20 oktober en de informatieve ledenvergadering op 5 november, mail ze dan naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Afgelopen zaterdag, 12 oktober, was het weer zover. De slotwedstrijd van ons golfseizoen stond op de kalender. En zoals iedereen wellicht weet is dat traditioneel de Presidentscup. Als voorzitter mag je het dan opnemen tegen alle leden van de club.
Dit jaar lag er extra druk op deze wedstrijd vanwege mijn eigen prestatie van vorig jaar. Want in 2018 had ik een supergoede ronde gelopen. Dat kon nooit meer verbeterd worden. Dan wil je als voorzitter natuurlijk niet het volgende jaar volledig door de mand vallen. Dus druk en stress zaten er al wel goed op.

Een gewaarschuwd vos……….
Ook dankzij leden die mij al dagen van tevoren aanspraken en waarschuwden dat zij de vos wel eens zouden gaan knippen en scheren. Je kunt je dus wel voorstellen hoe mijn mindset was toen ik samen met Helmi van der Linden als marker om klokslag 8.00 uur afsloeg op hole 1. 

S11bb Presidentscup 02b

Spannend en gespannen. Daar komt nog eens bij dat vroeg opstaan nu eenmaal niet mijn dingetje is. Maar als je dan ’s-morgensvroeg op de berg staat bij hole 2 dan is het plaatje adembenemend mooi! Mensen, mensen wat hebben wij een prachtige baan. Met recht het hoogste punt van Brabant, maar zeker ook het mooiste punt. Wij mogen daar trots op zijn. Ik raad iedereen aan om in ieder geval één keer per jaar de baan te lopen bij het ochtendgloren….. Het is absoluut de moeite waard.

Dan nu de wedstrijd zelf. Die valt feitelijk samen te vatten in 2 holes. Die zeggen namelijk alles over mijn spelniveau. Zeer afwisselend, waardoor er genoeg kansen waren voor de tegenstanders om te scoren.
Op hole 11 maakte ik een birdie, waardoor de nieuwe PAR 1 werd. Nou die heeft niemand meer verbeterd. Daar staat tegenover dat ik op hole 17 in de bunker belandde en uiteindelijk met een nieuwe PAR 9 eraf kwam. Ik denk dat helemaal niemand daar een – heeft gescoord.


 

De scores
Al met al heeft mijn wisselvallige spel ertoe geleid dat er 18 leden beter hebben gescoord dan de vos. En dat is 24% van het aantal deelnemers. Vanuit het deelnemersveld bezien is dat in ieder geval beter dan vorig jaar. De gezichten bij binnenkomst in het clubhuis na afloop van de wedstrijd waren dan ook een stuk milder en vriendelijker dan vorig jaar…

S11ba Presidentscup 01aVan degenen die beter hebben gescoord was Henri Knigge de beste. Met maar liefst +4 won hij overtuigend de Cup. Tweede werd Ben Maathuis en een verdiende derde plaats was er voor Eric Claes.

Bedankt…..
Voor mij persoonlijk is het mogen spelen van de Presidentscup een hoogtepunt in mijn golfseizoen. Hoe gaaf is het dat jij het op mag nemen tegen de hele club. Ook dit jaar was het weer volop genieten.

Speciaal wil ik Wiljan en zijn team bedanken voor het sweepen van de greens. Dat zij dit op deze speciale dag doen is fantastisch. Maar zeker ook mijn marker Helmi verdient een grote pluim. Door haar krijgt de vos alle ruimte om geconcentreerd zijn spel te spelen.

Ik kijk er in ieder geval naar uit om het volgend jaar opnieuw op te mogen nemen tegen jullie!!

Michaël Munnich, alias De Vos

 

Op de golfbanen van De Gulbergen is er de laatste jaren al veel groot en klein onderhoud gepleegd. Na de werkzaamheden op de Old Course, richten we nu onze aandacht weer op de Sprookjes-Libellenbaan. Ook daar is de laatste jaren al veel gebeurd, zoals:

A) de renovatie van 5 fairways
B) de herindeling van hole 16
C) de aanleg van een filtersysteem voor oppervlaktewater bij hole 18
D) het injecteren van een aantal greens met zand en water inclusief vochtvasthoudende materialen
E) de aanleg van honderden meters nieuwe asfaltpaden
F) de aanpassingen van de driving range

Groot onderhoud
We blijven bezig om de baan optimaal te maken. Zo willen we in november beginnen aan

S04a Werk in uitvoering 01aa* Hole 8. Hier zal de linkerkant (rough) in zijn geheel worden vernieuwd. De (slecht doorlatende) grond zal worden omgewoeld, geshaped zodat het water niet meer geheel op de faiway terecht komt en ingezaaid met een speciaal (CO2 uitstoot reducerend) roughgrassoort. De CO2 uitstoot vermindering zit met name in de maai/groei frequentie.

* Hole 4. Op dit moment is onze mooiste golfhole helaas in erg slechte conditie. De gehele surrounding van deze hole wordt aangepast. Meer vlak gemaakt zodat de bal beter blijft liggen en speelbaar is, het pad wordt vervangen door een zachtere toplaag en meer verlegd naar de rechterkant, de waterhindernis wordt verbeterd, de bunker rechts wordt vervangen door 3 mooie ronde ondiepe bunkers, 2 bomen nabij de waterhindernis zullen verdwijnen. Alles weer netjesvol gelegd met graszoden zodat er ook in de winter gewoon te spelen is. Dit moet de mooiste hole (par 3) van Brabant worden!

* Hole 17. Hier wordt de gele tee (teeing ground) naar achteren verplaatst, waardoor het veiliger op en rond deze tee (nabij de green van hole 16) wordt.

Door deze aanpassingen verbeteren we onze golfbaan weer en blijven we de kwaliteit bieden die we zo graag willen.
Tijdens de werkzaamheden aan hole 4 zal deze hole gesloten worden. We hopen dat dit niet langer zal duren dan 1 week. De overige werkzaamheden kunnen worden verricht met de holes open of tijdelijk ingekort. De Libellenbaan blijft zondermeer Qualifying.

Op naar een nog beter golfbaan!

Met vriendelijke groet,

Marcel Voskens

 

S06a Pitchmark 01Landelijk staat een slechte green in de top 5 van de meeste ergernissen van een golfer?

* Komt dat door het weer? Misschien.

* Komt dat door de greenkeeper? Heel soms, maar meestal is het juist de greenkeeper die de golfgreen herstelt of beter maakt.

* Komt het door de golfer zelf? In de meeste gevallen wel.Een voorbeeld van een mooie afslag naar een minder mooie score.

* U staat op de teebox (par 4) en slaat een geweldige eerste slag! Uw tweede slag is iets minder, maar komt wel op de green. Prachtig, nu nog uitholen; kans op een birdie. Het is een putt van zo’n 5 meter. Die moet u normaal gesproken in 2 putts kunnen maken en dan heeft u uw par.
U lijnt uw bal op om zo in ieder geval een 2-putt te maken en geen 3-putt. Uw golfbal rolt netjes, maar onderweg naar de hole; “een pitchmark”. Iemand heeft zijn of haar pitchmark niet gerepareerd.
U baalt. Nu ligt u nog zo’n 1,5 meter van de hole en in uw hoofd hoort u dat kleine stemmetje dat zegt; “nu zal je meemaken dat ik deze putt ook nog mis” en dan komt u er met een vijfje vanaf.
En ja hoor, gemist. U pakt uw kaart en vult geërgerd een vijfje in, en dat alleen maar door die v*dmd* PITCHMARK!

Buiten het feit dat uw score er niet beter van wordt, is het ook nog eens heel slecht voor de green en wordt het er allemaal niet mooier van.
Wanneer bijvoorbeeld in een week tijd ca. 1000 golfers over een green lopen en wanneer 5% van deze golfers zijn of haar bal de pitchmark op de green niet repareert, ontstaat er dus een schade.

Moraal van het verhaal
Het is een kleine moeite om uw pitchmark te repareren. En mocht een speler in een flight voor u dit een keer vergeten zijn, dan staat niets u in de weg om ook die pitchmark te repareren.
Op deze manier kunnen we allemaal op een leuke manier gebruik blijven maken van onze golfbaan.