0012 345 6789
office@insightfx.com
64184 Graham Place

S03a Wateroverlast 01Meerdere Brabantse golfbanen kampen met wateroverlast. Door de vele regen die in het zuiden van Nederland gevallen is (en valt), moe(s)t er proactief worden gehandeld en zijn golfbanen tijdelijk dicht.
De golfbanen van Golf De Gulbergen zijn extra gevoelig voor een overvloed aan water. Golf De Gulbergen ligt op een leemhoudende ondergrond en bij de hevige en aanhoudende regenval van de afgelopen dagen ontstaan er dan grote plassen en zeer natte gedeelten. Op een zand- en heidegrondbaan vloeit het water ook bij zware regenval makkelijker weg dan op een leemhoudende ondergrond, vandaar dat de grond gewoon te nat wordt.

S03c Wateroverlast 03Door de lokale condities, oftewel de grondsoort, de waterhuishouding (drainage) en ook (beperkingen in) de lokale constructie verdragen de golfbanen de betreding van de grasmat heel slecht. Het zijn bekende, baanspecifieke knelpunten.

In het voorjaar, als het gras weer gaat groeien, kunnen we daar veel last van hebben door de schade die ontstaat wanneer de golfbanen opengesteld worden bij ongunstige omstandigheden.

S03b Wateroverlast 02Natte voeten in je golfschoenen is niet prettig en dat is nog zacht uitgedrukt.

Het regent nu meer dan er water afgevoerd kan worden via de bodem en de Hooidonkse Beek.

We zullen dus moet wachten op betere weers- en terreinomstandigheden.

Excuus voor het ongemak.

TIP:
Gedurende de winterperiode is het raadzaam de baanstatus via de website zeer regelmatig te controleren. Op de homepage van onze website tref je de actuele stand.

Mark Verlijsdonk, Team Golf De Gulbergen
Gerard Matse, Baancommissie Golfclub De Gulbergen