Ladies golfden voor het goede doel

Elk jaar organiseren de Ladies Goed Doel wedstrijd. Dit jaar was het doel de stichting  “Kinderen van Kathmandu”. Het inschrijf- en prijzengeld van die golfdag gingen naar dit goede doel.

Het goede doel

De voorzitter van de stichting Kinderen van Kathmandu is Ger Peeters,  woonachtig in Geldrop. Zij brengt elk jaar een aantal maanden in Nepal door om te zien en te controleren hoe het met het werk van de vrijwilligers gaat. 

De stichting heeft 3 doelen:

  1. Een kinderfonds. Dit fonds betaalt rekeningen van operaties van kinderen uit arme families. Door een simpele ingreep op jonge leeftijd kan een levenslange handicap hiermee worden voorkomen.
  2. Maitri Griha (House of Friendship) is een dagopvang voor kinderen met een verstandelijk beperking.
  3. Ocky Education Foundation. Deze Foundation helpt kinderen naar school te gaan om een bepaalde opleiding te volgen.

De opbrengst

In totaal 68 dames deden mee aan deze gezellige en sportieve wedstrijd. Na afloop stond er in het clubhuis een tafel met mooie inlandse Nepalese producten. Een aantal dames was bereid om een cadeau voor zichzelf of voor hun kleinkinderen te kopen.

Stichtingvoorzitter Ger Peeters gaf hierna nog een korte uitleg over de stichting en hun ambities. Na deze uitleg mocht zij uit handen van de voorzitter van de Ladies Commissie, Mariëlle Bots, een cheque met een waarde € 900  in ontvangst nemen. Met deze cheque en de opbrengst uit de verkoop heeft de Stichting Kinderen van Kathmandu een mooi bedrag gekregen om te besteden in Nepal.