Golf De Gulbergen | Heiderschoor 26 | 5731 RG Mierlo
Gebruik voor navigatie: Baroniehei Nuenen | 0492-592455 > keuze 2 | Mail ons

Een jaarlijks terugkerende wedstrijd is de dag die op de kalender staat als “Heer vraagt Dame”. Dit jaar was dit op woensdag 18 april. We vragen ons niet af hoe het ieder jaar zo uitkomt, maar ook dit jaar waren de weergoden ons gunstig gezind. Vanaf ‘s morgens bij de start tot ’s avonds na het buffet was er een strakblauwe hemel en temperaturen die opliepen tot 25-26 graden. 

Afbeelding1Het was een dag vol activiteiten. Vanaf 08.00 uur werden door de organiserende Heren Commissieleden de bordjes en kokers voor de bijzondere verrichtingen bij de juist holes geplaatst. De zon scheen al volop over de golfbaan. Hierna werden de gevraagde handicarts en buggies voor de gasten gereed gezet.

Om ca. 09.15 uur waren de voorbereidingen gedaan. De eerste enthousiaste deelnemers meldden zich rond die tijd. Achter de inschrijftafels zat ook dit jaar weer een goed op elkaar ingespeeld team. 

De sfeer was, net als het weer, prima. Een kopje koffie of thee stond voor alle deelnemers klaar. 

Nadat de deelnemers hun scorekaart hadden ontvangen en hun partner (en eventuele hun buggy) hadden gevonden, kon de shotgun wedstrijd om 11.00 uur beginnen.

 

“Gezelligheid” was het sleutelwoord

Door de slechte weersomstandigheden van de afgelopen weken, waren de holes nog niet in optimale conditie. Het deerde de deelnemers blijkbaar niet echt; uiteindelijk hadden ze allemaal met deze “extra handicap” te maken.

Na de eerste afslagen en onder een heerlijk zonnetje waren de Heren snel gewend aan de Dames die op “hun Heren woensdag” meeliepen. Gezelligheid stond hoog in het vaandel. Zeker toen Theo en Marion onderweg langskwamen met een drankje en een hapje. 

Om ongeveer 16.15 uur waren de meeste flights binnen. De scorekaarten werden ingeleverd en het rekenwerk kon beginnen. Welk team had de hoogste scoren? Wie waren als tweede en derde geëindigd? Wie kon een prijs in ontvangst nemen voor de Longest of de Neary?

Nadat dit berekend en gecontroleerd was, kon de prijsuitreiking beginnen. 

De prijzen werden uitgereikt door Mark Steenbakkers van Optiek Verhoeven uit Nuenen, de hoofdsponsor van de dag.

De subsponsor was Galerie Bonnard uit Nuenen.

Afgesproken was dat een deelnemer één prijs kon ontvangen. Wanneer de Dame of Heer voor de tweede keer in de prijzen viel, zou deze prijs naar de 10e, 20e, 30eof 40eplaats op de ranglijst gaan. 

Prijsverdeling

Afbeelding2De prijsverdeling na 18 holes zag er als volgt uit:

 • 1eplaats: Marijke der Kinderen en Frans Bolsius, 41 stableford punten.
 • 2eplaats: Ellen Rooijakkers en Arno Stolk, 34 stableford punten.
 • 3eplaats: Hanni Maurits en Louis de Groot, 31 stableford punten.
 • De “aanmoedigingsprijs” ging naar Thilly en Frans Blom.

Op de foto: De winnaars van de 1eprijs Marijke der Kinderen en Frans Bolsius, met de Hoofdsponsor Mark Steenbakker (l) van Optiek Verhoeven uit Nuenen

De prijzen bij de bijzondere verrichtingen:

 • Double longest hole 15 (hc lager dan 24): Elly de Rooij en Linze Boonstra.
 • Double longest hole 17 (hc hoger dan 24): Tonny en Fred van der Laan.
 • Neary Heren hole 16 (hc lager dan 24): Jan Tijsen. 
 • Neary Dame hole 4 (hc lager dan 24): Marceline Nouwen.
 • Neary Heren hole 11 (hc hoger dan 24): Ton van Wayenburg.
 • Neary Dames hole 5 (hc hoger dan 24): is niet geslagen, prijs naar de bijzondere plaats op de ranglijst.
 • Longest Heren hole 3 (hc lager dan 24): Walter Pijls.
 • Longest Dames hole 3 (hc lager dan 24): Marceline Nouwen. Marcelinehad al een prijs in ontvangst mogen nemen, dus gaat deze prijs naar de bijzondere plaats op de ranglijst.
 • Longest Heren hole 6 (hc hoger dan 24): is niet geslagen, prijs naar de bijzondere plaats op de ranglijst.
 • Longest Dames hole 6 (hc hoger dan 24): Willemien Gremmen.

Na afloop van de prijsuitreiking volgde nog de uitreiking van de prijzen die gekoppeld waren aan een meervoud van de 10eplaats op de ranglijst. 

Tijd voor het aspergebuffet

Om ca. 18.15 uur was het tijd voor een heerlijk aspergebuffet. De zon scheen nog steeds volop, zodat de deelnemers op het terras, onder het genot van (nog) een drankje, konden genieten van dit heerlijke “goud uit Brabantse grond”. 

Toon en zijn mensen zorgden voor deze welkome afsluiting van een mooie dag.

Er zijn weer veel foto’s gemaakt. Om deze dag nog een keer terug te zien, kunt u hier klikken. De foto’s zijn verzorgd door Frans Blom en Marion van Gent.