Golf De Gulbergen | Heiderschoor 26 | 5731 RG Mierlo
Gebruik voor navigatie: Baroniehei Nuenen | 0492-592455 > keuze 2 | Mail ons

Heren Senioren Cross Country 2018

Het golfseizoen bij de Heren Senioren zit erop. Na een heerlijke zomer met goed (soms te warm) golfweer, konden de Heren Senioren terugkijken op een geslaagde periode. De inschrijvingen bleven ten opzichte van vorig jaar wat achter door de wisselende weersomstandigheden. Gemiddeld mochten we 71 leden op de woensdagen verwelkomen.

De laatste woensdag van oktober wordt al jaren vrijgehouden voor de slotwedstrijd: de Cross Country. Woensdag 31 oktober was het zover. Het was dit jaar voor de eerste keer dat een Cross Country apart op de Old Course was uitgezet. Dit om het toenemende aantal leden op de Old Course de mogelijkheid te geven om deel te nemen aan deze slotwedstrijd. Het bleek een welkome aanvulling en werd door de Old Course leden zeer gewaardeerd. 

Cross Country Hereen Senioren 2018Bij een Cross Country kent men geen afslag vanaf de tee, maar een afslag vanaf een “uitdaging” ergens op een hole. Om 11.00 uur gingen alle 112 deelnemers, op zowel de Sprookjes-Libellenbaan als op de Old Course, van start. 

Op de Sprookjes-Libellenbaan waren voor de heren maar liefst 18 “uitdagingen” uitgezet. De heren op de Old Course moesten er 20 “overwinnen”. 

Het weer werkte mee, droog af en toe een beetje zon en niet te koud. 

Dat een goede voorbereiding het halve werk is, werd ook hier bewezen. Weken van te voren werden de nieuwe parkoersen op papier uitgewerkt, waarbij veiligheid, doorstroming en de tijdsduur hoog in het vaandel stonden. De extra uitdaging was om dit jaar een leuk traject op de Old Course te verwezenlijken.

Allemaal tegelijk van start

Vanaf 09.30 uur kwamen de eerste senioren zich melden bij de inschrijftafel. Een uurtje later gingen de 112 senioren op zoek naar de eerste uitdaging. Om 11.00 uur gingen de sportieve deelnemers op alle uitdagingen van start, niet wetende wat en te wachten staat.

De sfeer onderweg was bij alle flights zeer goed te noemen. Alle uitdagingen waren leuk en goed om te doen. Dat neemt niet weg dat het bij de ene flight wat sneller ging dan bij een andere.

Voor de interne mens was ook gezorgd. Een aangename verrassing waren de drankjes en hapjes, verzorgd door Marion, Eveline op de Sprookjes-Libellenbaan en Hanni op de Old Course, die de heren in ontvangst mochten nemen.

Rond de klok van 15.15 uur waren de eerste heren terug in het clubhuis. Om ca. 15.45 uur was iedereen binnen. De stemming was opperbest. Met een glas op tafel of in de hand werden de uitdagingen van die dag nog een keer doorgenomen. 

Nadat alle scorekaarten waren ingeleverd kon het rekenwerk beginnen. Hierna, zo rond 16.45 uur, kon de prijsuitreiking beginnen.

 

Prijswinnaars

Sprookjes-Libellenbaan

1eprijs: Sjors van den Tillaar, 61 punten.

2eprijs: Johan Koster, eveneens 61 punten.

3eprijs: Jan Silverentand, 62 punten

Jos den Hartog had na de 18 uitdagingen ook 62 punten. 

Opmerkelijk is dat bij zowel de 1eplaats als bij de 3eplaats het puntenaantal gelijk was. De doorslag wie 1een wie 3eis geworden bij deze gelijke eindscore was de handicap. 

* De neary werd hier geslagen door Sjef Seijkens.

 

Old Course

1eprijs: Pieter Hoogstraten, 61 punten

2eprijs: Louis Kuijper, 64 punten.

3eprijs: Theo Heutinck, 65 punten

* De neary werd op de Old Course geslagen door Jelle Everhardus.

Hierna werd door 67 man nog deelgenomen aan het onovertroffen oosters buffet. Toon en zijn crew hadden op deze speciale woensdag ervoor gezorgd dat de senioren niets te kort kwamen. 

De ervaringen van deze geslaagde dag werden nog eens dunnetjes doorgenomen met maar één conclusie: volgens jaar weer een Cross Country op de laatste woensdag van oktober.

De foto’s, gemaakt door Frans Blom, kunt u vinden in het fotoalbum. Hiervoor dient u eerst in te loggen bij INLOGGEN DOCUMENTEN EN FOTOALBUM