Golf De Gulbergen | Heiderschoor 26 | 5731 RG Mierlo
Gebruik voor navigatie: Baroniehei | 0492-592455 | keuze 2 | Mail ons

In de week van 10 september zijn de holes 1, 8 en 9 in verband met groot onderhoud gesloten. In de weken daarna zijn de holes weer bespeelbaar, maar is de helft van de fairways opnieuw ingezaaid. Deze stroken zijn dan gedurende langere tijd grond in bewerking (GUR).

Er is een plaatselijke regel ingesteld die verbiedt te spelen uit deze stroken.

Hoe te handelen wanneer de bal in de grond in bewerking (GUR) is?

02a Site GUREen bal is in de grond in bewerking als hij er in is of met enig deel de grond in bewerkingraakt. Als geen plaatselijke regel het spelen uit deze grond in bewerkingverbiedt, mag de bal gespeeld worden zoals hij ligt. Dat hoeft niet.

Er is namelijk een belemmering wanneer de bal  in de grond in bewerkingligt, deze raakt, of een belemmering vormt voor je stand of de voorgenomen swing. Deze belemmering mag dan ontweken worden.: je moet het dichtstbijzijnde punt zonder belemmering( punt P) bepalen en vervolgens droppen binnen een stoklengte (Regel 24-2b).

Hoe bepaal je nu dit punt P ? Je zoekt een punt op buiten de grond in bewerking, zo dicht mogelijk bij de plaats waar je bal in de grond in bewerking ligt, maar dat punt mag niet korter bij de vlag  zijn dan de plaats waar je bal in de grond in bewerking ligt.

Je  bepaalt vervolgens het gebied dat binnen een stoklengte van dit punt P valt en niet korter bij de vlag ligt en je dropt bal binnen dit gebied.

Hoe te handelen wanneer de bal niet gevonden wordt in de grond in bewerking?

Je moet er overigens zeker van zijn dat de bal die je in de richting van de grond in bewerkinghebt geslagen daar ook feitelijk in is, wil je deze regel van het ontwijken van de belemmering toepassen. Je bepaalt dan de plaats waar de bal het laatst de grens van de grond in bewerking heeft gekruist. Dat is dan de plaats van waaruit je het dichtstbijzijnde punt zonder belemmeringgaat bepalen.

Kun je bal niet vinden en ben je er niet zeker van dat hij in de grond in bewerkingis, dan is het een verloren bal en moet je handelen volgens regel 27-1; je moet dan wel een strafslag bijtellen.