Golf De Gulbergen | Heiderschoor 26 | 5731 RG Mierlo
Gebruik voor navigatie: Baroniehei Nuenen | 0492-592455 > keuze 2 | Mail ons

Evenals vorig jaar zal er dit najaar wederom groot onderhoud worden gepleegd op de golfbaan. 

Vanaf dinsdag 11 september zullen de fairways van hole 1, 8 en 9 worden gespit. De eerste dagen van deze week  (vanaf 10 september) zijn deze holes dicht en is de baan daardoor niet qualifying. 

Site 02a Groot onderhoudOmdat het dit keer “slechts” drie fairways betreft, waarvan minder dan de helft wordt omgespit en ingezaaid, zal de overlast beperkt zijn. 

De planning is om binnen één week klaar te zijn en hopen dat u weinig overlast ondervindt van deze werkzaamheden.

U zult wellicht denken, waarom doen ze dat onderhoud nu niet in november of december, dan is het golfseizoen voorbij. Dat zouden wij ook het liefste willen, echter is de temperatuur van de grond dan te laag om gras te laten ontkiemen. Vandaar dat het in september gebeurt.

Verbeteringen

Zij die onlangs nog gespeeld hebben op onze golfbaan, hebben kunnen zien dat de nieuwe stukken fairways veel beter en groener gras hebben dan de oude stukken. Een consequentie is wel dat gedurende de winter de fairways altijd wat meer nat zullen blijven dan op andere golfbanen. Dat komt door de klei die in de gehele bovengrond zit. 

Gedurende de voorjaars- en zomermaanden is onze golfbaan altijd groener dan bij de buren, dan hebben wij voordeel dat klei wat langer vocht vasthoud dan puur zand!

Fijn golfseizoen nog!

Marcel Voskens,

De Gulbergen BV