Golf De Gulbergen | Heiderschoor 26 | 5731 RG Mierlo
Gebruik voor navigatie: Baroniehei | 0492-592455 | keuze 2 | Mail ons

01a Site Kascommissie 03Op 18 december a.s. is de Algemene Ledenvergadering (ALV) gepland. Een van de onderwerpen is de (her)benoeming van de twee leden voor de kascommissie voor 2019.

Zoals door de ALV is besloten treedt jaarlijks het langst zittende lid af en wordt het blijvende lid de voorzitter. Feitelijk wordt de functie, gelet op dit roulatieschema, dus voor twee jaar ingevuld, waarvan in het tweede jaar als voorzitter. Voor 2019 is dat Frans van den Bogaert.

Een tweede lid is nog niet aangemeld, vandaar deze oproep. Wilt u een steentje bijdragen aan het goed functioneren van de vereniging, meldt u dan aan als lid van de kascommissie.

De kascommissie heeft als taak de jaarlijkse controle van de financiële verantwoording van het bestuur over het afgelopen boekjaar en rapporteert daarover aan de ALV (die normaliter in mei wordt gehouden).

Meer weten, of wilt u zich kandidaat stellen? Neem dan contact op met onze secretaris Nicole Hendriks (email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of met de inkomende voorzitter van de kascommissie Frans van den Bogaert (email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Zo nu en dan komen er wat geruchten langs. De meesten waaien vanzelf over en vragen dan ook geen speciale aandacht. Een enkele keer lijkt het goed om er op te reageren, omdat het risico bestaat dat het gerucht ten onrechte serieus wordt genomen en leden er consequenties aan verbinden.

Wij hoorden recent van enkele kanten het gerucht dat de route van de 18 holes (Sprookjes- en Libellenbaan) zou worden omgedraaid. Dat wil zeggen hole 1 t/m 9 op de Libellenbaan en dan hole 02a Site Baanbezetting10 t/m 18 op Sprookjesbaan.
Wij hebben navraag gedaan bij Gulbergen B.V. en dit gerucht besproken. Ons is verzekerd dat dit gerucht niet klopt. Waarschijnlijk is het afkomstig uit een gedachtewisseling binnen Gulbergen B.V. waarbij door medewerkers van de B.V. gesproken is over (on)mogelijkheden om de bezetting van de baan en daarmee het rendement te verbeteren. Maar dat heeft niet geleid tot concrete voorstellen of besluiten, er zijn m.a.w. geen voornemens om de route om te draaien.
Overigens worden dergelijke voorstellen altijd eerst met ons bestuur besproken.

Starttijd reserveren
Dit brengt ons wel op het aspect van de baanbezetting.
02b Site BaanbezettingTe vaak wordt nog vastgesteld dat er no-shows zijn. En ook is geconstateerd dat er wordt gereserveerd voor 18 holes, maar dat men de eerste 9 holes (Sprookjesbaan) overslaat en op de geplande doorstarttijd de 9 holes van de Libellenbaan loopt.
De reden is dat op die tijden geen 9 holes boeking kan worden gedaan op de Libellenbaan en men dat op deze wijze omzeilt. Gevolg is wel dat de baan deels leeg is terwijl de startijden wel geboekt zijn. En dat andere golfers dus voor dat moment geen starttijd kunnen boeken.

Wij vragen iedereen om rekening te houden met de andere golfers, ook bij het reserveren van starttijden. Dat wil zeggen dat u op de gereserveerde starttijden ook speelt.
Is dat om welke reden niet mogelijk, meldt u dan op tijd af. En leg geen tijden vast die u toch niet speelt.
U doet dan andere golfers (leden en greenfee spelers) tekort. En het gaat ten koste van de rentabiliteit van de baan, wat uiteindelijk ook in de prijzen zichtbaar zal zijn.

Het was een bijzondere dag, die 6e november 2018.

De Businessruimte van het clubhuis was gereserveerd voor de marshals. We kunnen terugzien op een grote opkomst die op EHBO gebied wat meer wegwijs werd gemaakt door Johan Dreverman. Johan is sinds kort lid van de Reanimatiecommissie en kwam onder andere uitleg geven over het Calamiteitenplan en de inhoud van de EHBO tas en het juiste gebruik daarvan.

Van 2018 naar 2019
Daarna een korte evaluatie over 2018. Een aantal voorbeelden passeerde de revue over situaties op de banen. Ook het belang van de noodtelefoon kwam ter sprake. Deze telefoon bij de Caddymaster en is altijd aan en opgeladen. De Caddymaster neemt deze telefoon op tijdens zijn of haar dienst.
Gepland voor 2019:
* Op de nieuwe reanimatiekaartjes die worden uitgedeeld wordt ook de postcode vermeld.
* Insectenbeten of stekenkit wordt toegevoegd aan de spullen van de Marshal.
* Een algemeen ontruimingsplan en een ontruimingsplan van de Horeca wordt bestudeerd.

Wisseling van de wacht
Het was al langer bekend dat een aantal marshals eind van dit jaar gaat stoppen.
Tijdens deze bijeenkomst hebben we afscheid genomen van de (lang zittende) Marshals die met hun zogenaamde Marshalpensioen gaan, Leo van de Ven, Jan van de Ploeg en Joop Reijnen.
De laatst genoemde kreeg een extra woordje van dank en een warm applaus van de aanwezigen omdat hij al die tijd als een soort Chairman van de Marshals heeft gediend. Zijn roosters waren ook altijd feilloos en zijn inzet werd enorm gewaardeerd! De andere gepensioneerden zijn Bert Grooten, Hans Hartog en Hanni Maurits.

Na een korte pauze met (zelfgemaakte) taart en koffie hebben we heel kort met de groep van 2019 (met als nieuwelingen: Wim Kessens, Hans Albers (niet echt heel nieuw meer), Tiny Eijkemans, Chris Ooms en Ad van Zoggel) het toekomstige rooster besproken.

Na de lunch van soep en broodjes, kwam het slotstuk van deze dag: een 9-holes Stableford wedstrijd. Op onze prachtige Sprookjesbaan streden de Marshals om de eretitel. Uiteindelijk won Ad van Zoggel met 17 punten, gevolgd door Hans Gielissen met 16 en Wim Kessens met 14 punten.

Allemaal zeer bedankt voor deze hele leuke en vooral positieve dag.

Marcel Voskens

Maandag 5 november werd de jaarlijkse Keeperscup gespeeld. Nadat de rook is opgetrokken en de ogen weer op helder staan kunnen wij hier verslag van doen.

De Keeperscup is DE wedstrijd tussen (oorspronkelijk) de Greenkeepers en de (oorspronkelijk) Barkeepers van De Gulbergen. Dit jaar werd daar een Keepersgroep aan toegevoegd, namelijk de Overige BV keepers (met o.a. caddymasters, management en landgoed Gulbergen).
De Greenkeepers wisten vorig jaar de bokaal met overmacht te winnen. Met veel trots heeft deze bokaal heel dit jaar bij de BV gestaan.

Hoe verliep het dit jaar?
Tja, eerst maar eens een indeling gemaakt. Daaruit bleek dat de selectie in de drie kampen niet al te breed waren, maar er waren wel wat talenten om rekening mee te houden.
08a Site Keeperscup 02aEr zou om 9-holes worden gespeeld in teams van 2 in een Texas Scramble vorm (waarbij steeds samen van de beste plaats waar de bal kwam doorgespeeld werd).

Alle Keepers hadden hun teams samengesteld en het feest, sorry “de wedstrijd”, kon beginnen. Er werd zeer fanatiek gespeeld en de aanmoedigingen kwamen ook van de ondersteunende (niet golfende) medewerkers. Deze laatstgenoemde groep bracht ook regelmatig de bekende en oh zo nodige “koek en zopie”. Echter meer zopie dan koek bleek achteraf, dat had ook wel duidelijk wat invloed op het aantal slagen tijdens de wedstrijd.

De prijswinnaars
Na de 9-holes werden de kaarten geteld, gecontroleerd en op fraude gecheckt. Er werd linksom, rechtsom en achterstevoren gerekend, maar steeds kwam ik op dezelfde uitslag uit:

  • 3e plaats en daarvoor een opspeld roos met “Sh.t happens” werd gewonnen door de Greenkeepers met als captain Wiljan Verschuyten (hij won dit jaar wel de Presidentscup en de senioren Matchplaykampioenschappen en is ook nog eens genomineerd voor de titel Greenkeeper van het jaar!)
  • 2e plaats voor de nieuwe (en super knappe leuke groep) de Overige Keepers met als trots boegbeeld en super Stablefordpunten verzamelaar Robine.
  • 1e plaats dit jaar voor de Barkeepers. Zij hebben subliem gespeeld, wisten 3 topteams samen te stellen en vergaarden zo 2 x 18 en 1 x 19 punten.

De muziek ging op 10, We are The Champions knalde uit de boxen en de drank vloeide rijkelijk. Het werd een gezellig feestje met gelukkig voldoende Bob’s voor de terugreis.
De bokaal kunt u het hele jaar aanschouwen achter de bar, maar weet dat volgend jaar de teams van de Greenkeepers en Overige keepers sterk en uiterst gemotiveerd terug zullen komen!

Barkeepers………geniet nog van de (verdiende) overwinning……………….wellicht duurt dit maar 1 jaar!

Was getekend,
Marcel Voskens