Golf De Gulbergen | Heiderschoor 26 | 5731 RG Mierlo
Gebruik voor navigatie: Baroniehei Nuenen | 0492-592455 > keuze 2 | Mail ons

Heerlijk een dagje golfen op De Gulbergen. Wie een goede conditie heeft, speelt met gemak 18 holes. Maar voor hem of haar die wat moeilijker ter been is of een minder goede conditie heeft, is dat niet zo vanzelfsprekend.

Site 07a HandicartGelukkig is er dan de Handicart. Golfclub De Gulbergen kent ruim 170 leden die gebruik kunnen maken van een handicart.
Landelijk is dit aantal op dit moment circa 21.500 en zal in 2018 groeien naar circa 23.000. Zij zijn allen ingeschreven bij de Stichting Handicart, een landelijke organisatie die nu bijna 32 jaar geleden is opgericht met als doel ook de minder valide golfers van hun sport en spel te kunnen laten genieten.

Historie

Stichting Handicart is op 23 april 1986 opgericht vanuit een oprecht gevoel van solidariteit. Ook golfers die tijdelijk of permanent minder goed ter been zijn, moeten hun favoriete golfspel kunnen blijven beoefenen. Dat was het uitgangspunt van de heer Fred Plesman die al in 1980 het plan opvatte om Stichting Handicart op te richten. Het is echt een uniek initiatief, want geen ander land hanteert dit systeem.

Financiering

Om de minder valide golfers gebruik te kunnen laten maken van een handicart is, behalve een pasje, ook veel geld nodig. De Stichting Handicart verkrijgt deze benodigde gelden uit donaties, giften en opbrengsten van benefiet wedstrijden. Hiermee kan men weer handicarts aanschaffen.
Het aantal donateurs is in de loop er jaren gegroeid tot 33.000, het aantal vrijwilligers tot 180. De Handicart pashouder doneert zelf gemiddeld € 50 per jaar. De jaarbijdrage van een donateur die geen pashouder is, bedraagt circa € 25.

Omdat de Stichting Handicart zo groot is geworden, werd het wenselijk geacht om eind 1997 een zgn. 'Steunstichting' in het leven te roepen. Zodat er naast de Stichting Handicart (verantwoordelijk voor de exploitatie van de Handicarts) nu ook een Stichting Vrienden van Handicart bestaat, waaronder alle donaties, schenkingen etc. vallen.

Uiteraard is Stichting Handicart verheugd dat zoveel donateurs en vrijwilligers het belang van dat werk onderkennen en met hun donaties of persoonlijke inzet honoreren. Daardoor kunnen mindervalide golfers tegen de geringe vergoeding van € 4,00 per rondje gebruikmaken van een handicart.
De werkelijke kosten voor een rondje bedragen echter € 10,00, mede omdat jaarlijks een groot aantal handicarts vervangen worden (vorig jaar 340 handicarts) en door de toenemende vergrijzing behoefte is aan uitbreiding van het aantal handicarts (vorig jaar 25 stuks).
De Stichting financiert dus per rondje € 6,00 uit de gelden die zij ontvangen uit donaties en giften.
Een Handicart gerechtigde betaalt € 5,00 voor het vervaardigen van de pas en jaarlijks € 5,00 voor administratiekosten. Hij of zij is automatisch donateur en wordt jaarlijks om een bijdrage verzocht.
Het spreekt voor zich dat elke donatie meer dan welkom is om ook deze unieke service in stand te houden! Elke donateur investeert immers ook in zijn of haar eigen toekomst als golfer!

Bij De Gulbergen minder handicarts?

Ja, dit is mogelijk. De Stichting Handicart beschikt landelijk over zo’n 725 handicarts die op 112 golfbanen in Nederland gereed staan voor gebruik. Een (her)verdeling voor de plaatsing van deze handicarts vindt plaats door een jaarlijkse toetsing.

Wanneer een golfbaan niet voldoende financiële ondersteuning biedt, is het mogelijk dat het aantal handicarts naar beneden wordt bijgesteld. Dit geldt voor alle golfbanen, dus ook voor onze golfbaan.

De Gulbergen heeft op dit moment 6 handicarts van de Stichting in bruikleen.

Site 07b HandicartHandicartwedstrijd op De Gulbergen

Op zaterdag 26 mei a.s. wordt op onze golfbaan de Handicart Benefietwedstrijd gehouden. De bedoeling is dat op deze dag zo veel mogelijk golfers meedoen. Juist die dag kunnen de valide golfers laten zien dat zij solidair zijn met de minder valide collega-golfers.
Wij verwachten een grote opkomst. Noteer deze datum in uw agenda! Meer informatie volgt.

Donateur worden of een pas aanvragen?

Golfclub De Gulbergen heeft een eigen Handicart Clubconsul die de contacten tussen de club en de Stichting Handicart onderhoudt. De clubconsul is Ton van Wayenburg; bij hem kunt u voor meer informatie terecht. Telefoon 06 – 17 826 863, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.