Golf De Gulbergen | Heiderschoor 26 | 5731 RG Mierlo
Gebruik voor navigatie: Baroniehei Nuenen | 0492-592455 > keuze 2 | Mail ons

Beste Gulbergers,

Op 27/4/2018 was het weer zover: de Coen Nolte bokaal voor (echt)paren.

Door een minder dan verwachte opkomst werd er geen shotgun gespeeld, maar startten we deels op hole 1 en deels op hole 10. Prima gedachte, die ook wat ruimte vrij laat voor andere golfers om nog een starttijd te boeken tussendoor.

Omdat onze speelvorm foursome is, speel je in feite als een 2-bal. Sprookjesbaan kost dan 1uur 50 minuten, libellenbaan 1 uur 40 minuten. Dat gaf net geen problemen, maar de marge met de ingebrachte flights was iets te krap.

De weersvooruitzichten waren OK: niet veel wind, en 15 graden (in de middag), dus na hole 4 de trui uit.

Het begin…….

Het eerste probleem: de moeilijke beslissing wie op welke hole afslaat. Wij als team gingen uit van de goede formule van vorig jaar: toen wel shotgun-wedstrijd, en waarom zou je op hole 8 extra naar boven klauteren? Hetty slaat de even holes af. Dit in samenspraak met onze gezellige flightgenoten Eveline en Ton. Want: van de 10 par 4’s (voor de heren het moeilijkst, vind ik) zijn er 6 op een even hole. 

Na een wat stroef begin op de Sprookjesbaan (15 punten, Eveline en Ton 14) speelden we de mooie Libellenbaan goed. 20 punten. 

Gezien het resultaat van vorig jaar (1eplaats met 40 punten) zouden die 35 punten vast niet genoeg zijn. Dus wel, wat wij niet hadden verwacht.

Na een mooi voorwoord van onze voorzitter Michael, die mevrouw Nolte hartelijk welkom heette en uitnodigde om ook de volgende jaren proberen aanwezig te zijn (wat met applaus werd ondersteund) en onder dankzegging van de organisatie, de green keepers en het team van de Hooghe Bergh, ging mevrouw Len Nolte de prijsuitreiking doen.

Michael wist dat het de 25ekeer was dat de Coen Nolte bokaal gespeeld werd. Dus echt een wedstrijd met traditie.

Coen Nolte bokaal verslagDe prijsuitreiking

  • 1ewerden: Hetty Lucassen en Hans van Grinsven, 35 punten. Want: de laatste 9 holes beter gespeeld.
  • 2ewerden: Maria en Will Nijssen, 35 punten
  • 3ewerden: Tonny en Jan Gabriels, 34 punten

De wedstrijdleiding had onze marshall Bert belast met het bepalen van de mooiste outfit. Die besloot Ria en Piet van Happen uit te kiezen. Maar omdat Piet in de wedstrijdleiding zit en de wedstrijdleiding vindt dat zij zichzelf geen prijs mag toekennen, ging die prijs naar Lucia en Piet Verheijden: Een grote fles met voor mij onbekende inhoud….

Wij willen een compliment maken aan de organisatie. De BBB (bitterbalbonnen) zijn een geniale uitvinding!

De aangeboden oranjebitter was een mooi moment om ons verdienstelijke koningshuis lof toe te zwaaien! 

Ellen nam het gepaste initiatief.

Maar ook een compliment aan het team van greenkeepers, die steevast hebben volgehouden dat de nieuwe delen van hole 1, 8, 9 en 10  beschermd moesten worden. GOED GEDAAN! De baan ligt er nu mooi bij. Geweldig mooi groen, volgens Len Nolte.

In de baan waren wij allen een fleurig gezelschap: veel feestelijk oranje, origineel rood/wit/blauw, en dan is het jammer dat we worden geacht ons om te kleden. Ik had ons liever tezamen op het terras gezien in onze fleurige uitdossingen. Dat had meer bijgedragen aan de sfeer van deze mooie koningsdag.

Gelukkig bleef Jeanette haar mooie oranje creatie trouw, evenals vele anderen, waardoor het standaard blauw en grijs niet de overhand kreeg.

Hartelijke groeten,

Hans van Grinsven, ook namens Hetty Lucassen.

Voor de foto’s van deze gezellige dag kunt u hier klikken