Golf De Gulbergen | Heiderschoor 26 | 5731 RG Mierlo
Gebruik voor navigatie: Baroniehei Nuenen | 0492-592455 > keuze 2 | Mail ons

Ongetwijfeld bent u rond 25 mei bedolven onder mails met privacy-verklaringen en nieuwsbrieven  van bedrijven en organisaties over de AVG. 25 mei was de ingangsdatum van de AVG. De AVG is wetgeving die de bescherming van persoonsgegevens regelt. 

Deze wetgeving geldt in Europa voor alle bedrijven en organisaties, of het nu gaat om een grote multinational of om een sportvereniging. En dus ook voor onze vereniging. Daarom informeren wij u ook over ons privacyreglement. Wij doen dat met deze maandelijkse nieuwsbrief. 

Aanpassing reglementen

Site 00a AVG 01Wij hebben eerder al aandacht besteed aan privacy en eind 2016 een privacyreglement vastgesteld. 

De AVG gaat echter nog wat verder. Vandaar dat we het reglement hebben geactualiseerd. Dat hebben we gedaan nadat we de hoofdlijnen daarvan hebben besproken in de Algemene Ledenvergadering (ALV)  van 28 mei jl. De ALV heeft het bestuur vervolgens mandaat gegeven om de wijzigingen te verwerken in de reglementen. 

In het Huishoudelijk Reglement (HR) is een artikel 7 AVG toegevoegd en het privacyreglement is uitgebreid naar de commissies en aangescherpt v.w.b. een aantal maatregelen die de bescherming van de persoonsgegevens van onze leden en aangesloten vrije golfers moeten waarborgen. Tevens heeft het bestuur een Protocol melden datalek vastgesteld. 

Het Huishuidelijk reglement, het Privacyreglement en Protocol melden datalek zijn opgenomen op de besloten ledenpagina van de website onder “documenten/4. Reglementen e.d.”.

Beveiliging en geheimhouding

De vrijwilligers in bestuur, in het Bestuur Ondersteunend Bureau en in de commissies die in het kader van hun functie toegang hebben tot persoonsgegevens krijgen een instructie hoe ze met de gegevens moeten omgaan en hoe ze die moeten beveiligen. Ook wordt hen gevraagd een verklaring te ondertekenen waarin ze bevestigen dat ze de instructies en de geheimhoudingsplicht zullen naleven.

In het Privacy- en cookie reglement is beschreven welke rechten u hebt t.a.v. de geregistreerde persoonsgegevens. U kunt ze inzien, (laten) wijzigen, beperkingen opleggen aan  inzagerechten en eventueel laten verwijderen. Zo kunt u nog steeds op uw profielpagina in E-golf4U aangeven of u de nieuwsbrief wel/niet wilt ontvangen en of u wilt dat u zichtbaar bent op de ledenlijst. Dit laatste is overigens alleen toegankelijk voor de leden via de besloten ledenpagina op de website.  

Mocht u gebruik willen maken van uw rechten neem dan contact op met de ledenadministratie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hebt u vragen over dit bericht of over de nieuwe reglementen en andere instrumenten, of hebt u opmerkingen of suggesties hierover, neem dan contact met ons op via ons secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.