Golf De Gulbergen | Heiderschoor 26 | 5731 RG Mierlo
Gebruik voor navigatie: Baroniehei Nuenen | 0492-592455 > keuze 2 | Mail ons

Op De Gulbergen zijn er in totaal 32 buggy’s / handicarts. Hiervan wordt graag en dankbaar gebruik gemaakt door onze leden. 

Een korte uitleg voor allen die gebruik wensen te maken van een handicart of buggy.

Handicarts

Tegen een relatief geringe vergoeding kan de handicart gerechtigde golfer zijn 9 of 18 holes spelen. Deze spelers kunnen, wanneer zij in het bezit zijn van een geldig handicartpasje, tegen een betaling van € 4 gebruik maken van een handicart voor de 9 of 18 holes Sprookjes- en/of Libellenbaan. 

Buggy’s

Wanneer een golfer de 19 holes (de Sprookjesbaan) niet wil of kan lopen, kan hij of zij gebruik maken van een buggy. De kosten van deze 9 holes buggy zijn slechts € 5. Men kan ook gebruik maken van een buggy voor de 18 holes Sprookjes- Libellenbaan. Het tarief hiervoor is € 17,50.

Met dit aantal van 32 handicarts en buggy’s kan De Gulbergen over het algemeen voldoen aan de vraag om de minder valide en de valide golfers te laten spelen tegen goedkope tarieven. Wanneer we naar andere golfbanen kijken, zien we al gauw tarieven voor 18 holes van € 25 of meer voor een valide speler.

09 1a Site Gebruik Handicart en buggys 01

Kosten en opbrengsten

De opbrengst van het gebruik van onze handicarts gaat naar de Stichting Handicart, naar De Gulbergen BV en naar de Buggy’s Commissie. Deze laatste onderhoudt met veel inzet en vakbekwaamheid al vele jaren vrijwel alle handicarts en buggy’s. Het zou goed zijn als het gebruik van een handicart of buggy altijd het gewenste bedrag zou opleveren. Dat kan alleen als er rechtmatig gebruik wordt gemaakt van de buggy of handicart.

09 2a Site Gebruik Handicarts en buggysDe praktijk

De praktijk leert ons dat voor het (gedeeltelijk) dekken van de kosten, de opbrengsten hard nodig zijn.  De praktijk leert ons ook dat gemakshalve een golftas op een handicart of buggy wordt geplaatst en vervolgens de speler de meeste holes meerijdt en soms loopt. Dit hoeft geen probleem te zijn, als er dan ook maar het reguliere bedrag voor betaald wordt. Dat laatste wil er blijkbaar nog wel eens bij inschieten en is bovendien ook minder eerlijk naar de leden die wel de gebruikelijke fee betalen. 

Vergeten vooraf te betalen; geen nood, achteraf je financiële verplichting voldoen is ook een sportieve oplossing. 

Conclusie

Als iedereen voor het gebruik van een handicart of buggy het juiste bedrag betaalt, zal deze unieke vervoersregeling bij De Gulbergen nog in lengte van jaren blijven bestaan.

Ton van Wayenburg
(Handicart consul De Gulbergen)