Golf De Gulbergen | Heiderschoor 26 | 5731 RG Mierlo
Gebruik voor navigatie: Baroniehei Nuenen | 0492-592455 > keuze 2 | Mail ons

Maandag 5 november werd de jaarlijkse Keeperscup gespeeld. Nadat de rook is opgetrokken en de ogen weer op helder staan kunnen wij hier verslag van doen.

De Keeperscup is DE wedstrijd tussen (oorspronkelijk) de Greenkeepers en de (oorspronkelijk) Barkeepers van De Gulbergen. Dit jaar werd daar een Keepersgroep aan toegevoegd, namelijk de Overige BV keepers (met o.a. caddymasters, management en landgoed Gulbergen).
De Greenkeepers wisten vorig jaar de bokaal met overmacht te winnen. Met veel trots heeft deze bokaal heel dit jaar bij de BV gestaan.

Hoe verliep het dit jaar?
Tja, eerst maar eens een indeling gemaakt. Daaruit bleek dat de selectie in de drie kampen niet al te breed waren, maar er waren wel wat talenten om rekening mee te houden.
08a Site Keeperscup 02aEr zou om 9-holes worden gespeeld in teams van 2 in een Texas Scramble vorm (waarbij steeds samen van de beste plaats waar de bal kwam doorgespeeld werd).

Alle Keepers hadden hun teams samengesteld en het feest, sorry “de wedstrijd”, kon beginnen. Er werd zeer fanatiek gespeeld en de aanmoedigingen kwamen ook van de ondersteunende (niet golfende) medewerkers. Deze laatstgenoemde groep bracht ook regelmatig de bekende en oh zo nodige “koek en zopie”. Echter meer zopie dan koek bleek achteraf, dat had ook wel duidelijk wat invloed op het aantal slagen tijdens de wedstrijd.

De prijswinnaars
Na de 9-holes werden de kaarten geteld, gecontroleerd en op fraude gecheckt. Er werd linksom, rechtsom en achterstevoren gerekend, maar steeds kwam ik op dezelfde uitslag uit:

  • 3e plaats en daarvoor een opspeld roos met “Sh.t happens” werd gewonnen door de Greenkeepers met als captain Wiljan Verschuyten (hij won dit jaar wel de Presidentscup en de senioren Matchplaykampioenschappen en is ook nog eens genomineerd voor de titel Greenkeeper van het jaar!)
  • 2e plaats voor de nieuwe (en super knappe leuke groep) de Overige Keepers met als trots boegbeeld en super Stablefordpunten verzamelaar Robine.
  • 1e plaats dit jaar voor de Barkeepers. Zij hebben subliem gespeeld, wisten 3 topteams samen te stellen en vergaarden zo 2 x 18 en 1 x 19 punten.

De muziek ging op 10, We are The Champions knalde uit de boxen en de drank vloeide rijkelijk. Het werd een gezellig feestje met gelukkig voldoende Bob’s voor de terugreis.
De bokaal kunt u het hele jaar aanschouwen achter de bar, maar weet dat volgend jaar de teams van de Greenkeepers en Overige keepers sterk en uiterst gemotiveerd terug zullen komen!

Barkeepers………geniet nog van de (verdiende) overwinning……………….wellicht duurt dit maar 1 jaar!

Was getekend,
Marcel Voskens