Golf De Gulbergen | Heiderschoor 26 | 5731 RG Mierlo
Gebruik voor navigatie: Baroniehei Nuenen | 0492-592455 > keuze 2 | Mail ons

Sinds kort bevindt zich een viertal zeer luxe woningen op onze golfbaan. Niet voor mensen, maar voor uilen welteverstaan.
Deze fr14a Site Faunabeheeraaie nestkasten- vervaardigd en geschonken door Renée Coolen- zijn zodanig geplaatst dat de toekomstige bewoners ieder hun eigen achtertuin hebben. Uilen kiezen namelijk hun eigen jachtgebied en dulden daar geen concurrentie in.
Sommigen van u hebben deze bijzondere nestkasten wellicht al eens opgemerkt. Bijgaande foto is gemaakt van de nestkast vlakbij de herenafslag van hole 12 van de Libellenbaan.
Mocht u daar zijn, kijk dan eens omhoog; misschien dat u dan net getuige bent van een uil die even door de voordeur naar buiten kijkt.

De plaatsing van deze nestkasten past in het beleid van De Gulbergen BV en de golfclub om de biodiversiteit op de golfbaan te vergroten. Het afgelopen jaar zijn er 30 nestkasten voor spreeuwen bij geplaatst. In totaal hangen er op en rond de golfbaan ruim 50 nestkasten voor uiteenlopende vogelsoorten.14b Site Faunabeheer

Vanaf 1 januari jl. ben ik met marshalpensioen en mag ik me specifiek gaan bezighouden met het faunabeheer en faunabeleid op onze golfbaan.
Naast de monitoring van de nestkasten en het adviseren over biotoop verbeterende maatregelen valt daar ook onder -indien nodig- het beheer van te grote populaties ganzen, konijnen, hoornaars etc.

Mocht u in dat kader opmerkingen/suggesties of vragen hebben of bijzondere waarnemingen doen dan kunt u mij daar altijd rechtstreeks voor benaderen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Golfbaan Gulbergen is qua fauna een zeer rijke golfbaan. Er vliegen daar dagelijks meer vogels dan golfballen. Let er maar eens op als u onderweg bent naar uw bal.

Leo van de Ven