Golf De Gulbergen | Heiderschoor 26 | 5731 RG Mierlo
Gebruik voor navigatie: Baroniehei Nuenen | 0492-592455 > keuze 2 | Mail ons

Woensdag 10 april is het golfseizoen bij de Heren Senioren officieel van start gegaan. Prima weersomstandigheden zorgden mede voor een prima sfeer in de baan en later bij hole 19 waar de Heren op een zonnig terras nog konden napraten.

De wedstrijdvorm waarvoor gekozen was, was Texas Scramble. Bij deze spelvorm speelt een flight als team tegen de andere flights (teams).
Er werd over 18 holes gespeeld op zowel de Sprookjes-Libellenbaan als op de Old Course.
Bij de indeling van de teams werd zo veel mogelijk rekening gehouden om golfers die niet zo vaak met elkaar spelen dit keer in één flight te koppelen. Hierdoor leerden Heren Senioren elkaar (nog) beter kennen. Dat deze spelvorm een succes was, bleek uit de vele reacties achteraf.

Allemaal tegelijk van start
Site 09c Texas ScrambleBij Texas Scramble slaan alle spelers van de flight af. Vervolgens wordt er met de best liggende bal verder gespeeld, waarbij de speler die de best liggende bal geslagen heeft deze keer niet mag slaan. Bij de 2e slag (en evt. volgende slagen) gebeurt hetzelfde en zo gaat men door tot en met het uitholen.
Het was een shotgun start. Om 11.00 uur gingen spelers op de Sprookjes-Libellenbaan van start en om 11.30 uur de spelers op de Old Course.
Zoals gezegd werkte het weer mee, zon, droog maar wel een fris windje.

Vanaf 09.30 uur kwamen de eerste senioren zich melden bij de inschrijftafel. De koffie /thee stond klaar en er werd met de flightgenoten als snel de “tactische” zaken doorgenomen.
De sfeer onderweg was bij alle flights zeer goed te noemen. Voor de interne mens was ook gezorgd. Een aangename verrassing waren de drankjes en hapjes, verzorgd door Tineke en Gemma op de Sprookjes-Libellenbaan en Marion en Ineke op de Old Course.

Rond de klok van 15.15 uur waren de eerste heren terug in het clubhuis. Om ca. 15.45 uur was (bijna) iedereen binnen. De stemming was opperbest. De dag werd nog een keer doorgenomen.

Nadat (bijna) alle scorekaarten waren ingeleverd kon het rekenwerk beginnen. De resultaten van één flight ontbraken nog. Men kon hier niet langer op wachten en werd besloten om zo rond 16.45 uur, de prijsuitreiking te laten beginnen.

Prijswinnaars

Sprookjes-Libellenbaan (3 prijzen)Site 09a Openingswedstrijd heren
1e prijs: Team 5, Albert van Oss, Jos Vermeer, Johan Thomas en
Nol van Bilsen. 50 punten.

2e prijs: Team 13, Wim Hoefman, Hans van IJzeren, Eric jansen en
Frits Kamerling. 47 punten.

3e prijs: Team 14, Henny van Lieshout, Richart Kessels, Bert Kroon
en Gerrit van Osch. 46 punten.Old Course (2 prijzen)
Site 09b Opeinngsewdstrijd Heren
1e prijs: Team 1, Jan de Goede, Chris Gilsing, Henk Muller en
Dick Teune. 45 punten.

2e prijs: team 3, Hans de Groot en Bert Grooten. 45 punten.

 

Hierna kon men nog deelnemen aan het onovertroffen oosters buffet. Toon en zijn mensen hadden op deze officiële openingswoensdag ervoor gezorgd dat de senioren niets te kort kwamen.

 

De foto’s, gemaakt door Frans Blom, Gemma Kamerling en Marion van Gent kunt u hier vinden.