Golf De Gulbergen | Heiderschoor 26 | 5731 RG Mierlo
Gebruik voor navigatie: Baroniehei Nuenen | 0492-592455 > keuze 2 | Mail ons


2R2C

Zondag 5 mei stond onze golfbaan in het teken van 2climb2raise, een stichting die aan (ex)kankerpatiënten de mogelijkheid biedt om samen op een tandem de Alpe d’Huez te beklimmen. Een avontuur waarbij deze (ex)kankerpatiënten het bewijs kunnen leveren dat zij wel degelijk leven en hun fysieke grenzen kunnen en willen verleggen.

Els Korsten, zelf ex-kankerpatiënt en lid van onze golfclub, nam het initiatief voor een benefietwedstrijd waarbij de opbrengst geheel ten goede komt voor de Stichting 2climb2raise.

Site Benefietwedstrijd 5 mei 01Nadat de groepsfoto was gemaakt, gingen de 80 deelnemers op deze zondag rond de klok van 12.00 uur van start (shotgun) voor de 18 holes op de Sprookjes-Libellenbaan. De spelvorm was Texas Scramble.

Bij deze 80 deelnemers waren 28 niet-leden van De Gulbergen. Ook de Old Course lieten zich niet onbetuigd. Maar liefst 13 OC leden speelden die dag mee op de Sprookjes-Libellenbaan.

Het weer was goed, de sfeer was prima. Onderweg werden alle deelnemers nog verrast met een hapje.

Om 16.30 uur waren de meeste spelers en speelsters weer terug in het clubhuis. De scorekaarten werden ingevoerd en de prijsuitreiking zou kunnen beginnen. Met de nadruk op “zou kunnen”. Terwijl de deelnemers nog aan het napraten waren over de mooie en minder mooie slagen van die dag, werd begonnen met een veiling. Veilingmeester Eric Claes wist met veel plezier de vele “kavels” per opbod aan de man / vrouw te brengen. Aan het eind van de avond heeft deze veiling een totaalbedrag van ongeveer € 3.000 opgebracht. Ook dit bedrag ging direct naar het goede doel van die dag.

Inmiddels waren de deelnemers toe aan het buffet. Toon en zijn mensen hadden voor een heerlijk Oosters buffet gezorgd. Hierna kon de prijsuitreiking beginnen.

Prijswinnaars

  • 1e plaats, 51 punten: Team van Tanja Maathuis, Guido van der Steen, Annelies Maathuis en Sybrand Maathuis.
  • 2e plaats, 47 punten: Team van José Gottenbos, Helga van der Ven, Arjan Thomassen en Maurice Wassink.
  • 3e plaats gedeeld, 46 punten: Team van Tonny Leltz, Joan Munnich, Peter Leltz en Michaël Munnich (hcp 12)
    en ook met 46 punten: Maijke van Luytelaar, Ellen Rooyakkers, René van Luytelaar en Ronald Rooyakkers (hcp 14)

De aanmoedigingsprijs ging naar het team van Loes Timmermans, Rita Verdonk, Jos Timmermans en Jos van Genugten.

De Neary werd geslagen door Paul Webb
De Longest bij de dames door Anja Voorman
De Longest bij de heren door Guido van der Steen

Totaal opbrengst
Naast deze benefietwedstrijd is er ook nog de goede doelenwedstrijd van de Ladies. Deze wordt op dinsdag 14 mei gespeeld. Veel dames spelen die dag op zowel de Sprookjes- Libellenbaan als op de Old Course en steunen met hun inleg Els Korsten en haar goede doel. Na deze dag kan er een eindopbrengst worden opgemaakt. Hierover wordt u later bericht.

Els zelf is de komende weken nog druk aan het trainen en kijkt uit naar 6 juni, de dag dat zij met haar “collega’s” op de tandem de Alpe d’Huez mag beklimmen. We wensen haar in ieder geval veel succes.

 Site Benefietwedstrijd 5 mei 02