Golf De Gulbergen | Heiderschoor 26 | 5731 RG Mierlo
Gebruik voor navigatie: Baroniehei Nuenen | 0492-592455 > keuze 2 | Mail ons

Site 09a Even voorstellen Tiny Eijkemans 1aNa nu ongeveer 18 jaar lid te zijn van de golfvereniging De Gulbergen heb ik dit jaar gekozen voor de marshalfunktie.
Een beetje noodgedwongen omdat het er fysiek niet meer zo goed in zit om drie keer per week te gaan golfen (pijnlijke enkel).
Toen er een vacature kwam heb ik daarop gereageerd vandaar nu dat ik deel uit maak van de groep marshals.

Ik heb geen behoefte om uit te leggen wat de taak van een marshal precies inhoudt, dat is al voldoende keren door mijn collega’s marshal kenbaar gemaakt.
Ik ga er van uit dat iedereen aanwezig op de baan de regels en de etiquette kent en als zodanig handelt. Daar waar nodig zal een marshal adviserend of aanmatigend handelen.

Vaak worden marshals tijdens hun aanwezigheid verrast met leuke andere aangelegenheden, zoals bijvoorbeeld het behulpzaam zijn bij een fotosessie van een bruidspaar en andere leuke aangelegenheden.  

Site 09b Even voorstellenIk doe bijvoorbeeld ook regelmatig ERGON werkzaamheden zoals vuilnisbakken ledigen en bloembakken voorzien van water tijdens de afgelopen hitte, bijvoorbeeld de bloembakken bij de entree van ons clubgebouw.

De planten stonden er een beetje afgetobd bij, snakten naar water en keken de bezoekers nadien weer vrolijk aan.
Soms is het nodig om van tijd tot tijd een andere pet op te zetten en dat heb ik dan maar gedaan.

Natuurlijk werd dit waargenomen door een collega marshal die het gauw fotografisch vastlegde.

Een veel gehoorde klacht over “ no show” met name op de Old Corse wordt serieus genomen en het is merkbaar dat het zeer op prijs gesteld wordt dat dienaangaande gecontroleerd wordt.

Tot nu toe vind ik het plezierig om marshaldiensten te draaien, je maakt contact met de golfers en ik merk dat het op prijs gesteld wordt.

Ik heb er voor gekozen om deze werkzaamheden te doen alhoewel het in de winterdag minder fijn vertoeven is in onze wind en kou doorlatende marshalbuggy’s en daarom niet altijd even aangenaam is.
Wie weet worden we ooit nog verwend met marshalbuggy’s met verwarming en airco daarin.

Ook ik wens alle golfers goeie en plezierige golfdagen toe.

Tiny Eijkemans