Golf De Gulbergen | Heiderschoor 26 | 5731 RG Mierlo
Gebruik voor navigatie: Baroniehei Nuenen | 0492-592455 > keuze 2 | Mail ons

IMG 20191006 101741 1

Dit zijn de winnaars van de MAANDBEKER 2019

UITSLAG VOOR DE MAANDBEKER 2019 STROKEPLAY GROEP
                                               Totaal ( Best of 4 )
1. Mario Smith                        203 strokes
2. Jan Morssink                      212 strokes
3. Eric Claes                           215 strokes

UITSLAG VOOR DE MAANDBEKER 2019 STABLEFORD LAAG GROEP
                                              Totaal ( Best of 4 )
1. Leo Noordhuizen               108 stbf punten
2. Peter v.d. Broek                 107 stbf punten
3. Willard Holinsky                 101 stbf punten

UITSLAG VOOR DE MAANDBEKER 2019 STABLEFORD HOOG GROEP
                                               Totaal ( Best of 4 )
1. Luc Goede                          113 stbf punten
2. Peter Leltz                          109 stbf punten
3. Bertien Bastiaensen             99 stbf punten


In het fotoalbum staan enkele impressiefoto's en foto’s van de winnaars

 

VERSLAG MAANDBEKER 2019

Ik ben nog niet zo lang lid op de Gulbergen, maar ik moet zeggen dat het mij prima bevalt.

Ik voel mij welkom, er heerst in het algemeen een prima sfeer, de baan is uitdagend en, voor een oudere, enige lichamelijke probleempjes hebbende senior, zijn er altijd voldoende buggies beschikbaar.

Ik doe enthousiast mee aan de qualifying ronde, die op de meeste woensdagen binnen de heren senioren aktiviteiten georganiseerd wordt. Maar de maandbeker is toch weer een aangename regelmatige wedstrijd in een andere samenstelling.

Bij de maandbeker is het prettig dat het niet weer 'mannen onder elkaar' is, maar dat er ook competitief, samen met dames, gespeeld wordt. Ik heb dat als bijzonder plezierig ervaren.
Ook het feit dat er niet alleen met *senioren* gespeeld wordt maakt de uitdaging anders.

Ik was verrast dat ik na een aantal wedstrijden 'boven kwam drijven', maar ben blij dat het woord duikboot toch niet bij mij past...

Afgelopen zondag, 6 oktober, zou de beslissende wedstrijd plaats vinden om uit te maken wie de winnaar zou worden in de 3 categorieen waarin de maandbeker competitie is verdeeld.

Met een somber gevoel reed ik naar de Gulbergen. Het zag er naar uit dat het een ronde zou worden die in een lange regenbui gespeeld zou moeten worden. Echter na rijp beraad besloot de wedstrijdcommissie (gelukkig) dat de baan te nat was om te spelen en dat de huidige stand van de competitie de eindstand zou worden. Echter er was een probleempje: In de Stableford Competitie-laag stonden Peter van den Broek en ik gelijk.

Na enig overleg is toen besloten om een play-off te spelen op hole 9, zodat diegenen die dit wilden bekijken niet in de regen hoefden te staan en dus droog de letterlijk en figuurlijk ploeterende heren hun best konden zien doen.

Het werd een typisch matchplay verloop:
Omdat ik een iets lagere handicap heb dan Peter had ik de eer. (Er werd eerst nog over een mogelijke Mulligan gesproken, omdat we niet ingeslagen hadden. maar Peter en ik wuifden dat 'stoer' weg.)
Mijn eerste slag was beroerd: Ongeveer rechtdoor, maar erg kort. Peter had een iets beter teeshot. Ook mijn 2e slag was kort; de 2e van Peter was beter.
Mijn 3e slag, waarbij eindelijk de green binnen bereik kwam, was iets beter: Een kleine meter rechts voor de green op de voorgreen. Peter had een slag van naar ik schat minder dan 80 of 90 meter die hij prachtig binnen 2 of 3 meter van de vlag sloeg.
Omdat Ik verder van de vlag lag 'mocht' weer. Ik had echter een kleine uitdaging want er lag een plas water tussen mij en de hole op de green. Ik kon dus niet putten, maar moest chippen. Netjes het water gemist, maar te hard: meters voorbij de hole. 2 puts later was ik uitgeholed en was de worsteling voorbij: score:6.
Als je tegenstander/medecompetitor 2 slagen heeft om te winnen, ga je er natuurlijk van uit dat dat min of meer klaar is, maar de omstandigheden, het publiek etc etc, zorgden er voor dat Peter miste en wij beide 6 scoorden, Nog geen beslissing.

Na enig overleg werd er besloten hole 9 nog een keer te spelen.

Weer was mijn afslag matig, maar Peter had de pech om zijn afslag in de waterhindernis te zien belanden (bewateren ?). Zijn volgende slag (#3) kwam rechts in de rand van het bos. Het eind van het 'liedje' was dat ik, via de rand van de waterhindernis links voor de green weer een 6 maakte, wat Peter net niet lukte, waardoor ik de winnaar van de Maandbeker Stableford-laag competitie werd.

Golf blijft (ook na meer dan 30 jaar fanatiek spelen) een boeiend, erg verrassen en soms schijnbaar 'unfair' spel.

Ik denk dat alle andere deelnemers aan de maandbeker competitie het met mij eens zijn dat de wedstrijdcommissie een en ander altijd prima en op een erg plezierige, flexibele manier organiseert. Mede namens hen: Bedankt !

Ik ben volgend jaar zeker weer van de partij !

Leo Noordhuizen