Golf De Gulbergen | Heiderschoor 26 | 5731 RG Mierlo
Gebruik voor navigatie: Baroniehei Nuenen | 0492-592455 > keuze 2 | Mail ons

S06a Pitchmark 01Landelijk staat een slechte green in de top 5 van de meeste ergernissen van een golfer?

* Komt dat door het weer? Misschien.

* Komt dat door de greenkeeper? Heel soms, maar meestal is het juist de greenkeeper die de golfgreen herstelt of beter maakt.

* Komt het door de golfer zelf? In de meeste gevallen wel.Een voorbeeld van een mooie afslag naar een minder mooie score.

* U staat op de teebox (par 4) en slaat een geweldige eerste slag! Uw tweede slag is iets minder, maar komt wel op de green. Prachtig, nu nog uitholen; kans op een birdie. Het is een putt van zo’n 5 meter. Die moet u normaal gesproken in 2 putts kunnen maken en dan heeft u uw par.
U lijnt uw bal op om zo in ieder geval een 2-putt te maken en geen 3-putt. Uw golfbal rolt netjes, maar onderweg naar de hole; “een pitchmark”. Iemand heeft zijn of haar pitchmark niet gerepareerd.
U baalt. Nu ligt u nog zo’n 1,5 meter van de hole en in uw hoofd hoort u dat kleine stemmetje dat zegt; “nu zal je meemaken dat ik deze putt ook nog mis” en dan komt u er met een vijfje vanaf.
En ja hoor, gemist. U pakt uw kaart en vult geërgerd een vijfje in, en dat alleen maar door die v*dmd* PITCHMARK!

Buiten het feit dat uw score er niet beter van wordt, is het ook nog eens heel slecht voor de green en wordt het er allemaal niet mooier van.
Wanneer bijvoorbeeld in een week tijd ca. 1000 golfers over een green lopen en wanneer 5% van deze golfers zijn of haar bal de pitchmark op de green niet repareert, ontstaat er dus een schade.

Moraal van het verhaal
Het is een kleine moeite om uw pitchmark te repareren. En mocht een speler in een flight voor u dit een keer vergeten zijn, dan staat niets u in de weg om ook die pitchmark te repareren.
Op deze manier kunnen we allemaal op een leuke manier gebruik blijven maken van onze golfbaan.