Golf De Gulbergen | Heiderschoor 26 | 5731 RG Mierlo
Gebruik voor navigatie: Baroniehei Nuenen | 0492-592455 > keuze 2 | Mail ons

Op de golfbanen van De Gulbergen is er de laatste jaren al veel groot en klein onderhoud gepleegd. Na de werkzaamheden op de Old Course, richten we nu onze aandacht weer op de Sprookjes-Libellenbaan. Ook daar is de laatste jaren al veel gebeurd, zoals:

A) de renovatie van 5 fairways
B) de herindeling van hole 16
C) de aanleg van een filtersysteem voor oppervlaktewater bij hole 18
D) het injecteren van een aantal greens met zand en water inclusief vochtvasthoudende materialen
E) de aanleg van honderden meters nieuwe asfaltpaden
F) de aanpassingen van de driving range

Groot onderhoud
We blijven bezig om de baan optimaal te maken. Zo willen we in november beginnen aan

S04a Werk in uitvoering 01aa* Hole 8. Hier zal de linkerkant (rough) in zijn geheel worden vernieuwd. De (slecht doorlatende) grond zal worden omgewoeld, geshaped zodat het water niet meer geheel op de faiway terecht komt en ingezaaid met een speciaal (CO2 uitstoot reducerend) roughgrassoort. De CO2 uitstoot vermindering zit met name in de maai/groei frequentie.

* Hole 4. Op dit moment is onze mooiste golfhole helaas in erg slechte conditie. De gehele surrounding van deze hole wordt aangepast. Meer vlak gemaakt zodat de bal beter blijft liggen en speelbaar is, het pad wordt vervangen door een zachtere toplaag en meer verlegd naar de rechterkant, de waterhindernis wordt verbeterd, de bunker rechts wordt vervangen door 3 mooie ronde ondiepe bunkers, 2 bomen nabij de waterhindernis zullen verdwijnen. Alles weer netjesvol gelegd met graszoden zodat er ook in de winter gewoon te spelen is. Dit moet de mooiste hole (par 3) van Brabant worden!

* Hole 17. Hier wordt de gele tee (teeing ground) naar achteren verplaatst, waardoor het veiliger op en rond deze tee (nabij de green van hole 16) wordt.

Door deze aanpassingen verbeteren we onze golfbaan weer en blijven we de kwaliteit bieden die we zo graag willen.
Tijdens de werkzaamheden aan hole 4 zal deze hole gesloten worden. We hopen dat dit niet langer zal duren dan 1 week. De overige werkzaamheden kunnen worden verricht met de holes open of tijdelijk ingekort. De Libellenbaan blijft zondermeer Qualifying.

Op naar een nog beter golfbaan!

Met vriendelijke groet,

Marcel Voskens