Golf De Gulbergen | Heiderschoor 26 | 5731 RG Mierlo
Gebruik voor navigatie: Baroniehei Nuenen | 0492-592455 > keuze 2 | Mail ons

Afgelopen zaterdag, 12 oktober, was het weer zover. De slotwedstrijd van ons golfseizoen stond op de kalender. En zoals iedereen wellicht weet is dat traditioneel de Presidentscup. Als voorzitter mag je het dan opnemen tegen alle leden van de club.
Dit jaar lag er extra druk op deze wedstrijd vanwege mijn eigen prestatie van vorig jaar. Want in 2018 had ik een supergoede ronde gelopen. Dat kon nooit meer verbeterd worden. Dan wil je als voorzitter natuurlijk niet het volgende jaar volledig door de mand vallen. Dus druk en stress zaten er al wel goed op.

Een gewaarschuwd vos……….
Ook dankzij leden die mij al dagen van tevoren aanspraken en waarschuwden dat zij de vos wel eens zouden gaan knippen en scheren. Je kunt je dus wel voorstellen hoe mijn mindset was toen ik samen met Helmi van der Linden als marker om klokslag 8.00 uur afsloeg op hole 1. 

S11bb Presidentscup 02b

Spannend en gespannen. Daar komt nog eens bij dat vroeg opstaan nu eenmaal niet mijn dingetje is. Maar als je dan ’s-morgensvroeg op de berg staat bij hole 2 dan is het plaatje adembenemend mooi! Mensen, mensen wat hebben wij een prachtige baan. Met recht het hoogste punt van Brabant, maar zeker ook het mooiste punt. Wij mogen daar trots op zijn. Ik raad iedereen aan om in ieder geval één keer per jaar de baan te lopen bij het ochtendgloren….. Het is absoluut de moeite waard.

Dan nu de wedstrijd zelf. Die valt feitelijk samen te vatten in 2 holes. Die zeggen namelijk alles over mijn spelniveau. Zeer afwisselend, waardoor er genoeg kansen waren voor de tegenstanders om te scoren.
Op hole 11 maakte ik een birdie, waardoor de nieuwe PAR 1 werd. Nou die heeft niemand meer verbeterd. Daar staat tegenover dat ik op hole 17 in de bunker belandde en uiteindelijk met een nieuwe PAR 9 eraf kwam. Ik denk dat helemaal niemand daar een – heeft gescoord.


 

De scores
Al met al heeft mijn wisselvallige spel ertoe geleid dat er 18 leden beter hebben gescoord dan de vos. En dat is 24% van het aantal deelnemers. Vanuit het deelnemersveld bezien is dat in ieder geval beter dan vorig jaar. De gezichten bij binnenkomst in het clubhuis na afloop van de wedstrijd waren dan ook een stuk milder en vriendelijker dan vorig jaar…

S11ba Presidentscup 01aVan degenen die beter hebben gescoord was Henri Knigge de beste. Met maar liefst +4 won hij overtuigend de Cup. Tweede werd Ben Maathuis en een verdiende derde plaats was er voor Eric Claes.

Bedankt…..
Voor mij persoonlijk is het mogen spelen van de Presidentscup een hoogtepunt in mijn golfseizoen. Hoe gaaf is het dat jij het op mag nemen tegen de hele club. Ook dit jaar was het weer volop genieten.

Speciaal wil ik Wiljan en zijn team bedanken voor het sweepen van de greens. Dat zij dit op deze speciale dag doen is fantastisch. Maar zeker ook mijn marker Helmi verdient een grote pluim. Door haar krijgt de vos alle ruimte om geconcentreerd zijn spel te spelen.

Ik kijk er in ieder geval naar uit om het volgend jaar opnieuw op te mogen nemen tegen jullie!!

Michaël Munnich, alias De Vos