Golf De Gulbergen | Heiderschoor 26 | 5731 RG Mierlo
Gebruik voor navigatie: Baroniehei Nuenen | 0492-592455 > keuze 2 | Mail ons

Eind oktober zat het golfseizoen bij de Heren Senioren erop. Ook dit jaar kon over het algemeen tevreden worden teruggekeken. Een mooi rustig voorjaar, een heerlijke zomer met af en toe wat (veel) regen en een goed (maar nat) najaar.

Het is inmiddels een traditie; aan het eind van het seizoen de gezellige Cross Country. Woensdag 30 oktober was het zover. Het leek er heel even op dat het weer dit jaar niet mee zou werken. Een week voor deze Cross Country werd er regen en kou voorspeld. Maar de waarheid op de 30e oktober was anders. Droog, zonnig, maar wel fris.

Vorig jaar was voor de eerste keer dat een apart parcours van de Cross Country op de Sprookjes-Libellenbaan én op de Old Course was uitgezet. Dit was (met name door de OC leden) dermate goed ontvangen, dat het voor herhaling vatbaar was. En wederom met succes. 

023aBij een Cross Country kent men geen afslag vanaf de tee, maar een afslag vanaf een “uitdaging” ergens op een hole met de bedoeling op een andere green uit te holen. Op deze manier ziet men de baan van een totaal andere (vaak verrassende) kant.
Om 11.30 uur gingen de 81 deelnemers op de Sprookjes-Libellenbaan en de 30 op de Old Course tegelijk van start.
Op de Sprookjes-Libellenbaan waren voor de heren 18 “uitdagingen” uitgezet. De heren op de Old Course moesten er 20 “overwinnen”.

Kriskras door de baan lopen kan risico’s met zich meebrengen. Vandaar dat een week voor de Cross Country de parkoersen op de Sprookjes-Libellenbaan en op de Old Course nog gecontroleerd werden op volledigheid en op veiligheid. Het leverde geen problemen op, de Cross Country kon van start.

Allemaal tegelijk van start
Rond de klok van 10.00 uur kwamen de eerste senioren zich melden bij de inschrijftafel voor het ophalen van de scorekaarten en voor de uitleg / opdrachten die bij de “uitdagingen” hoorden. Een uurtje later gingen ze op zoek naar de eerste uitdaging vaak niet wetende wat er te wachten stond.
De sfeer onderweg was bij alle flights zeer goed te noemen. Alle uitdagingen waren leuk en goed om te doen. Dat neemt niet weg dat het bij de ene flight wat sneller ging dan bij een andere.
Voor de interne mens was ook gezorgd. Een aangename verrassing waren de drankjes en hapjes, verzorgd door Marion en Bea op de Sprookjes-Libellenbaan en Ineke op de Old Course.

Vanaf 15.45 uur kwamen de heren druppelsgewijs terug in het clubhuis. Om ca. 16.15 uur was iedereen binnen. De stemming was opperbest. Onder het genot van een drankje werden de uitdagingen van die dag nog een keer doorgenomen en de punten berekend.

Nadat alle scorekaarten waren ingeleverd kon de organisatie aan het rekenwerk beginnen. Hierna, zo rond 17.00 uur, kon de prijsuitreiking beginnen.

Prijswinnaars
Sprookjes-Libellenbaan
1e prijs: Gerrit van Osch, 53 punten.
2e prijs: Fred van der Laan, 54 punten.
3e prijs: Piet van Happen, 57 punten
* De neary werd hier geslagen door Ben van Kuik.

Old Course
1e prijs: Hans van Isselt, 58 punten
2e prijs: Henk Smeets, 61 punten.
3e prijs: Pieter Hoogstraten, 64 punten
* De neary werd op de Old Course geslagen door Wim Naardin. 

Hierna werd door 59 man nog deelgenomen aan het onovertroffen oosters buffet. Toon en zijn crew hadden op deze speciale woensdag ervoor gezorgd dat de senioren niets te kort kwamen.

De ervaringen van deze geslaagde dag werden tijdens het eten nog eens dunnetjes doorgenomen met maar één conclusie: volgend jaar weer een Cross Country op de laatste woensdag van oktober.

De foto’s, gemaakt door Frans Blom, kunt u hier vinden.