Golf De Gulbergen | Heiderschoor 26 | 5731 RG Mierlo
Gebruik voor navigatie: Baroniehei Nuenen | 0492-592455 > keuze 2 | Mail ons

S06a Old Grand Dad 05

Laat ze bewegen!!
Een bericht van Piet Verheijden

 

Nieuwe consul bij De Gulbergen
Enkele weken geleden heeft Linze Boonstra het stokje “clubconsul Old Grand Dad” voor Golfclub De Gulbergen aan mij overgedragen, een mooie gelegenheid om het werk van de Stichting Old Grand Dad nog eens onder jullie aandacht te brengen en toe te lichten hoe al onze leden van mijn werk als consul een succes kunnen maken.

Doelstelling
De Stichting Old Grand Dad (OGD) heeft als belangrijkste doelstelling het bevorderen en ondersteunen van sport-, spel- en bewegingsactiviteiten van kinderen tot 30 jaar met een sociale, fysieke of psychische beperking.
Voorbeelden van goede doelen die in afgelopen jaren OGD-steun kregen zijn de aanschaf van een familieschommel, duo-fietsen, een tandem en andere buitensportmaterialen: zie voor de volledige lijst van in afgelopen jaren gesteunde projecten de Jaarberichten, zoals te vinden op de website van OGD  (www.oldgranddad.nl).

S06b Old Grand Dad 02Daarin staat ook het tot heden enige door Golfclub De Gulbergen voor subsidie aangemelde goede doel, te weten in 2018 de aanschaf van een therapiepaard voor Zonhove in Son en Breugel, een instelling voor meervoudig gehandicapte kinderen.
Dit ‘project’ is aangedragen door Lucia Verheijden, hetgeen laat zien dat het voorstellen van goede doelen niet is voorbehouden aan onze opa’s, in tegendeel, alle leden, jong en oud, man en vrouw kunnen voorstellen indienen en op die manier ‘beperkte’ jongeren helpen en tevens Golf De Gulbergen op een mooie manier in de kijker spelen.

Opa’s gezocht
En ja, natuurlijk is voor al deze goede doelen geld nodig en dat de Stichting OGD daarbij eerst en vooral naar opa’s kijkt zal geen verbazing wekken. OGD gaat er van uit, dat al onze opa’s jaarlijks tenminste € 20,- willen doneren, ook wanneer zij een keer niet mee doen aan de jaarlijkse -onder ‘toezicht’ van de Heren Seniorencommissie georganiseerde- OGD-clubwedstrijd; hier ligt voor onze opa’s overigens nog een ‘verbeterpuntje’.

Daarnaast hoopt de Stichting ook op donaties van andere betrokkenen, betrokken bij een mooi project, bij een donerende opa of op een andere manier ‘bewogen’ door het goede doel.
Hoe meer geld we als club inbrengen, des te meer opa’s we mogen afvaardigen naar de OGD regio- en landelijke finale en wie gunt onze opa’s nou niet zo’n (buiten) kansje?

NOTE
Ter voorkoming van misverstanden: alle donaties komen ten goede aan de goede doelen, niets blijft aan een strijkstok hangen: deelname aan wedstrijden of vergaderingen wordt door iedereen uit eigen zak betaald en onkosten worden niet vergoed.
En voor de gulle gevers nog goed om te weten dat de Stichting Old Grand Dad een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) heeft zodat donaties -binnen regels van de Belastingdienst- aftrekbaar zijn.

Old Grand Dad 2020 bij De Gulbergen
De eerstkomende OGD-clubwedstrijd op De Gulbergen staat gepland op woensdag 6 mei 2020.
Ik hoop tegen die tijd van jullie al veel suggesties voor goede doelen en nog meer aansprekende donaties te hebben mogen ontvangen en zeg op voorhand al -namens de Stichting OGD en de begunstigde jongeren: bedankt voor deze “bewogen beweging”.

Voor nadere informatie, suggesties en donaties:
Piet Verheijden
Clubconsul Old Grand Dad voor De Gulbergen
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.