Golf De Gulbergen | Heiderschoor 26 | 5731 RG Mierlo
Gebruik voor navigatie: Baroniehei Nuenen | 0492-592455 > keuze 2 | Mail ons

Ieder jaar kijkt de NGF of het resultaat van de in de afgelopen twee jaar gelopen qualifying kaarten nog past bij de EGA-handicap van een speler.

S05a Golfpas 01Als dat niet meer past, doet de NGF een voorstel om de handicap te verhogen of te verlagen. Dit doen ze alleen voor golfers, die in de afgelopen twee jaar minstens 8 qualifying kaarten ingeleverd hebben, bij minder kaarten is de analyse niet meer betrouwbaar.

Bijna 80% van onze leden voldeed niet aan het criterium van 8 kaarten in de afgelopen twee jaar. Voor die andere 20% stelde de NGF 32 handicapaanpassingen voor: van -1 tot +3.

Sorry
In het algemeen heeft de Hareco deze voorstellen gevolgd. Echter door een moment van onoplettendheid zijn bij ons de handicaps al per medio december aangepast in plaats van per 1 januari. Een excuus is hier op zijn plaats.

Het kan dus zijn dat uw handicap gewijzigd is ten gevolge van deze herziening. Als dat zo is en u bent het er niet mee eens omdat er bijzondere omstandigheden waren in die periode, neem dan contact op met de Hareco (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Een ander systeem
Per 1 januari 2021 verdwijnt het EGA-handicapsysteem. Nederland gaat als een van de laatste landen dan ook over op het World Handicap System (WHS). In dit systeem wordt de handicap gebaseerd op de laatste 20 qualifying ronden van een speler. Het gemiddelde van de 8 beste scores van deze laatste 20 rondes bepaalt dan de handicap.
Als er geen acht kaarten beschikbaar zijn wordt de handicap bepaald op basis van de wel aanwezige scores.
Iedereen krijgt per 1 januari 2021 dus een nieuwe handicap, die berekend is volgens het WHS.
Dus: mensen, loop voldoende kaarten in 2020 om te zorgen dat u een passende handicap krijgt per 1 januari 2021.

Hareco, december 2019.