Golf De Gulbergen | Heiderschoor 26 | 5731 RG Mierlo
Gebruik voor navigatie: Baroniehei | 0492-592455 | keuze 2 | Mail ons

Op 14 oktober was het zover. Ik mocht weer in alle vroegte aan de bak. Nu is vroeg opstaan en geconcentreerd presteren, niet een combinatie die goed bij mij past.

Probleem was dat ik de lat voor mijzelf wel erg hoog had gelegd. Bij de aankondiging van deze wedstrijd had ik alle leden al uitgedaagd om de Vos te verslaan. En als fungerend Vos had ik aangegeven dat ik de score van het vorig jaar graag wilde verbeteren. Een beetje een erg grote mond dus. Dit alles maakte dat ik wel even serieus aan het werk moest om niet al te veel “af te gaan”.

Samen met de voorzitter van de WeCo (Helmi van der Linden) mocht ik dan ook om 7.45 uur beginnen. Dat geeft overigens wel prachtige plaatjes van een schitterende zonsopkomst op hole 2. Vanaf het begin had ik mij voorgehouden dat ik geen “bijzondere” slagen moest doen.

Niet overmoedig maar voorzichtig en niet opportunistisch maar realistisch te werk gaan. Dat had ik mij ingeprent. Het heeft zich uitbetaald. Na een wat weifelende start, ging het daarna een aantal holes crescendo. Met een absoluut hoogtepunt op hole 7: een nieuwe PAR 1. Daarna bleef het goed lopen maar zo extreem als de beruchte hole 7 is het niet meer geworden. Uiteindelijk is het mij gelukt om een prima resultaat neer te zetten.

Omgerekend in stablefordpunten zou ik een score van 34 punten hebben gehaald. Natuurlijk had ik dit fantastische resultaat nooit kunnen behalen als ik niet gesteund was door Helmi. Zij heeft er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat ik nergens last van had in mijn rondje. Daarbij was ze in het spel wel streng, doch rechtvaardig. Bij binnenkomst wist ik al wel dat het voor de deelnemers een hele kluif zou worden om hier overheen te gaan.

Uiteindelijk zijn er 5 deelnemers geëindigd met een betere score dan de Vos. Dat maakt dat de Vos 93% van het deelnemersveld (er waren 72 deelnemers) achter zich heeft gelaten.

De presidentscup 2018 is gewonnen door Wiljan Verschuijten, onze eigen hoofd greenkeeper. Met een score van +4 heeft hij de Vos overtuigend verslagen.

Voor de 2e prijs moest er een echte shoot-out aan te pas komen. De winnaar daarvan was Marc Vankerckhove. Daarmee werd Harry Braat uiteindelijk 3e. Natuurlijk feliciteer ik jullie van harte met deze mooie prestatie en prijs!

Als Vos wil ik nogmaals mijn excuses aanbieden aan alle overige deelnemers. Dit was nu ook weer niet helemaal de bedoeling. Ik zal volgend jaar erop letten dat ik niet als een Vos in een kippenren tekeer ga. Ik zal wat voorzichtiger tewerk gaan. Misschien af en toe een balletje Out of Bounds slaan, meer gebruik maken van het water, een bal kwijt raken… Sowieso is het gelet op mijn, in z’n algemeenheid, zeer wisselvallige spel uiterst onwaarschijnlijk dat het mij nog een keer lukt om in zo’n wedstrijd een superscore neer te zetten. Dus laten jullie je niet afschrikken.

Volgend jaar zijn er nieuwe kansen en zal ik veel zenuwachtiger zijn 😊. Dat biedt zeker mogelijkheden…

Michaël Munnich (de Vos)

Foto impressie Presidentscup 2018