0492 - 592455 | keuze 2

cygnus regionaal eindhoven helmond webversie

Ik ben Leon Brouns, oprichter en mede-eigenaar van Cygnus met het hoofdkantoor in Amsterdam. Daarnaast ben ik bedrijfsadviseur bij een aantal bedrijven in de regio via Cygnus Eindhoven-Helmond. Mijn achtergrond ligt in de bancaire sector. Binnen de directie van Rabobank Helmond was ik verantwoordelijk voor de zakelijke klanten. Na mijn vertrek bij de bank in 2000 ben ik als zelfstandig adviseur en interimmanager verdergegaan met ervaringen in Nederland en mondiaal.

Cygnus is een franchiseorganisatie van en voor Bedrijfsadviseurs. We werken nu met 11 mensen en hebben nog volop ruimte voor nieuwe adviseurs in geheel Nederland. Onze adviseurs hebben een financiële- en bedrijfskundige achtergrond en veel ervaring in het werken met Mkb ondernemers.
Wij helpen Mkb ondernemers bij hun financiële- en organisatorische vraagstukken.

Veel ondernemers starten hun bedrijf vanuit een vak en passie, niet omdat ze per se ondernemer willen worden. Met het groeien van hun bedrijf komen er zaken op hun bordje waar ze minder verstand van hebben en die ze vaak ook niet leuk vinden. Velen blijven die zaken toch zelf doen en dat gaat niet altijd goed. Het kan zelfs de continuïteit in gevaar brengen. Wij helpen de ondernemer dat te doen waar hij goed in is en waar hij ook plezier in heeft. En zorgen ervoor dat die andere belangrijke zaken ook goed gebeuren. We doen dat heel pragmatisch en simpelweg door de handen ook zelf uit de mouwen te steken.

Onze eerste contacten met ondernemers gaan vaak over de financiering van de onderneming. Er is geld nodig of en dat zien we steeds meer, de bank wil de financiering terug hebben. Dat legt een enorme druk op de ondernemer en zorgt er vaak voor dat hij niet meer aan ondernemen toekomt. Die problemen stoppen ook niet om 5 uur en worden mee naar huis genomen. Wij weten inmiddels dat geld niet de oplossing van alle problemen is. Een financieringsvraag is vaak het resultaat van een aantal knelpunten in de organisatie. Die pakken we op en als er echt geld nodig is zorgen we daar ook voor.

Wat er in deze (na)Corona tijd nog bijkomt is het oplossen van de problemen van de afgelopen 18 maanden. Als land hebben we tientallen miljarden geïnvesteerd in bedrijven om ze te laten overleven. Als we niet oppassen gaat het met een groot deel van die bedrijven alsnog de foute kant op. Dat moeten we en kunnen we deels zeker voorkomen. Veel ondernemers kunnen dat echter niet alleen. Wij helpen hen daarbij.
Cygnus is er voor ondernemers die vooruit willen.

Leon 
Keizersgracht 62
1015 CS Amsterdam
Telefoon: 020 - 2200821
Mobiel: 06 - 51999792
E-mailleon.brouns@cygnus.nl
www.cygnus.nl