0492 - 592455 | keuze 2

Voor het verkrijgen van een handicap moet een golfer baanpermissie gekregen hebben van zijn pro en het golfregelexamen met goed gevolg afgelegd hebben.
De Handicap- en regelcommissie geeft lessen met als doel het geven van inzicht in de achtergronden van de golfregels en de golfetiquette. Golf is wel een individuele sport, maar je speelt op een baan met andere golfers en om het voor iedereen plezierig te houden, moet een golfer kennis hebben van de regels en respect hebben voor de baan en de andere golfers.
Er zijn twee lessen van ieder ongeveer twee uur. De lessen zijn bestemd voor deelnemers aan het lespakket “14 uur golfles” van de Golfacademy en voor deelnemers aan de Cursus Clubhandicap 54. Deelname is kosteloos.

Het golfregelexamen wordt in principe digitaal afgenomen via de app golf.nl. Het is voor het afleggen van het examen niet verplicht om de lessen te volgen, maar wel aanbevolen. Voor de degenen die de lessen volgen is er ook een mogelijkheid om het examen schriftelijk af te leggen na de lessen. Beide vormen van het examen zijn open-boek examens, de regelapp en het cursusboek mogen worden gebruikt.

De lessen worden op de volgende data gegeven:

ROOSTER THEORIELESSEN EN REGELEXAMENS  -  2024
THEORIELESSEN  THEORIE-EXAMEN
September zaterdag 14 en 21
10.00 uur zaterdag 28 10.00 uur
Oktober zaterdag 12 en 19 10.00 uur zaterdag 26 10.00 uur
November zaterdag 9 en 16 10.00 uur zaterdag 23
10.00 uur

Degenen die schriftelijk examen willen doen kunnen dat melden bij de docent. In principe is het examen dan een week na de tweede les.

Aanmelden kan door een mail te sturen aan hareco@golfclubdegulbergen.nl.
Vermeld in de mail je naam, adres, geboortedatum en de maand waarin je wilt deelnemen aan de lessen en het examen.