0492 - 592455 | keuze 2

 

Golfetiquetteregels hebben betrekking op het gedrag van een golfer tijdens het spelen van een golfronde. Hieronder staat een aantal golfetiquetteregels waaraan iedere golfer zich aan dient te houden.

Zorg voor de golfbaan

Houd de golfbaan netjes en in een goede staat. Bedenk goed hoe fijn het is om een golfbaan te spelen die er verzorgd uitziet.
Laat de golfbaan achter zoals u hem wilt aantreffen. Leg de plaggen terug nadat je geslagen hebt, repareer de pitch Marks en hark de bunkers aan.

Dit zijn allemaal golf etiquetteregels die men standaard zou moeten toepassen uit respect voor de golfbaan en uit respect voor de andere golfers die na u nog willen genieten van de golfbaan.

Site 9a PlagLeg plaggen terug

Bij een goed geslagen bal slaat men vaak een plag uit de grond. Soms een dikke, soms een dunne. Op de fairway wordt men geacht de plag netjes terug te leggen.
Leg de plag terug en druk deze een beetje aan, zodat de graslaag makkelijker kan herstellen.

Op de afslagplaats mag je de geslagen plag niet terug leggen.

Site 9c Etiquette Bunker harkenHark de bunkers aan

Een niet aangeharkte bunker is een van de grootste ergernissen van menig speler.
Een bunker is voor de meeste golfers zowel een letterlijk als een figuurlijk obstakel en een bunkerslag is voor veel golfers al moeilijk genoeg.

Hoe irritant is het als uw golfbal precies in een diepe voetafdruk terecht komt? Nergens voor nodig. Laat de bunker netjes achter.

Repareer pitchmarks

Site 9b Etiquette PitchforkEen pitchmark is een balafdruk op de green. Wanneer de golfbal met hoge snelheid op de green landt veroorzaakt deze een krater(tje) in de green.
Repareer deze pitchmark met uw pitchfork.
Wanneer men rondkijkt op de green en ziet nog meer pitchmarks, repareer dan niet alleen uw eigen pitchmark, maar ook die anderen.

Hoe zou u het vinden als er op uw puttinglijn een pitchmark ligt? Voldoe ook hier aan de golfetiquette en repareer de pitchmarks.