0492 - 592455 | keuze 2

In ‘Hindernissen (1)’ is besproken hoe in het algemeen te handelen als de bal in een waterhindernis terecht komt. Hier bespreken we hoe te handelen op hole 5 van de Old Course.

Old Course, hole 5
Site 05a Hoe hoort het eigenlijk 2Met de afslag landt de bal meestal vóór de waterhindernis. Met de 2e slag speel je de bal over de waterhindernis naar de green. Echter in een aantal gevallen lukt dat niet.
A) Belandt de bal rechtstreeks in de waterhindernis dan drop je de bal volgens de regels vóór de hindernis en met een strafslag speel je de bal alsnog over de hindernis.
B) Soms speel je de bal over de hindernis: hij raakt een van de bomen en belandt alsnog in de waterhindernis.

Hoe te handelen?
De hindernis is een rode hindernis. Je mag dan onderzoeken of zijwaarts ontwijken een mogelijkheid is. Meestal is dit niet het geval. Dan blijven er twee mogelijkheden over:
1. Spelen vanaf een dropzone gebaseerd op de plek waar de vorige slag werd gedaan
2. De hindernis recht naar achteren ontwijken: je bepaalt het punt (P) waar de bal terugstuitend vanaf de boom de grens van de hindernis kruist; vervolgens trek je een lijn vanuit de hole over het punt P terug over de waterhindernis en dropt de bal in de dropzone van deze lijn.
Je krijgt één strafslag.

Speel je de bal dan toch aan de kant waar de bal van de boom in het water is terecht gekomen, dan speel je de bal ‘opzettelijk’ van de verkeerde plaats met een significant voordeel. Je wordt gediskwalificeerd (Regel 1.2a/1).