0492 - 592455 | keuze 2

S08a Ready golf

In het kader van “Ready Golf” worden elke maand specifieke punten behandeld.
Dit keer: op en rond de tee

S08b Ready golf 02

Van welke tee speel je?
Het spelen van een hole begint met de afslag op een tee. Een eerste aanbeveling is: speel van de tee (geel, rood of oranje) die bij je past.
De NGF geeft als richtlijn:

  • Oranje tee: handicap 36 - 54
  • Rode tee:    handicap 28 - 36
  • Gele tee:     handicap  0 – 28

Maar, als je bijv. handicap 26 hebt, en je vanaf de gele tee op hole 9 en hole 17 de bal altijd in het water belandt, overweeg dan om van de rode tee spelen.
En als je met handicap 29 een longhitter bent, maar alleen moeite hebt met het korte spel kun je overwegen om van geel af te slaan.

Wie slaat als eerste af?
Het was gebruikelijk dat wie de vorige hole het beste heeft gespeeld de ‘eer’ heeft. Kom je tegelijk aan en ben je allen klaar om te beginnen dan is dit een logische volgorde.
Vaak is dat niet zo; de een is nog bezig met het noteren van de score, een ander gaat iets drinken, enz. Dan is de aanbeveling: wie er klaar voor is, slaat af.

Gezelligheid!
Je speelt een ronde met flightgenoten, niet alleen voor de punten maar ook voor het plezier. Maar bij aankomst op een volgende hole uitgebreid met elkaar staan praten, voordat je met de afslag begint, betekent onnodig oponthoud en is dus eigenlijk ‘not done’.

Verder:
Flightgenoten kijken mee waar de bal is geland; dat voorkomt onnodig zoeken.
Landt de bal op een plaats waar het onzeker is of de bal wel vindbaar, dan wel ‘buiten de baan is, dan sla je een provisionele bal. Dat voorkomt dat je na de zoekperiode terug naar de tee moet voor je volgende slag.